Το Σαββατοκύριακο ο αγώνας «Ανάβαση Ζένια Η&Κ ΑΕΒΕ»
Συνάντηση για την ανάδειξη των ιδιαίτερων πολιτισμικών στοιχείων και  μονοπατιών των χωριών του Δήμου Ιεράπετρας
Τηλεδιάσκεψη Δημάρχου Ιεράπετρας και αντιδημάρχου Α. Σκουλούδη με το δίκτυο πόλεων “Βιώσιμη Πόλη”
O αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης δήμου Ιεράπετρας στην ΓΣ του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης
«Giro Di Neapoli» από τον Π.Ο. “Δρήρος”
Κατανυκτικός εσπερινός και ομιλία
Συμμετοχή του 2ου Δημοτικού Αγίου Νικολάου στο Eudamus 2024
Μ. Πεπόνης: Το Λασίθι ενωμένο και δυνατό αποδεικνύει ότι έχει φωνή και στέλνει “μήνυμα” για την υγεία σε όλη την Ελλάδα (βίντεο)
Προσοχή στις αγορές μας στα Σαρακοστιανά
Ισόβια στη Ρούλα Πισπιρίγκου για τη Τζωρτζίνα-Ομόφωνη η απόφαση του Δικαστηρίου
Παρακολουθήστε την Παλλασιθιώτικη διαμαρτυρία για την Υγεία
Συλλυπητήριο μήνυμα για τον άδικο χαμό του Μανόλη Κριτσωτάκη

Στα ίχνη του τάφου της Κλεοπάτρας και του Αντώνιου – Αρχαιολόγοι δηλώνουν ότι εντόπισαν την περιοχή

Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι βρίσκονται κοντά σε μία συγκλονιστική ανακάλυψη. Πιστεύουν ότι εντόπισαν που είναι θαμμένες οι σοροί της τελευταίας βασίλισσας της Αιγύπτου Κλεοπάτρας και του πανίσχυρου Ρωμαίου εραστή της, Αντώνιου σε μια περιοχή κοντά στην Αλεξάνδρεια.

Ο τόπος ταφής εκτιμάται τελικά ότι βρίσκεται στην περιοχή Taposiris Magna, 30 χιλιόμετρα από την Αλεξάνδρεια, δήλωσε ο Αιγύπτιος αρχαιολόγος Ζάχι Χαουάς.

Τη δήλωση αυτή έκανε ο 71χρονος επιστήμονας σε διάλεξή του πριν από λίγες ημέρες ενώπιον 1.000 φοιτητών στο Πανεπιστήμιο του Παλέρμο, το οποίο εξειδικεύεται στην Αιγυπτιακή Αρχαιολογία.

«Ο χαμένος από καιρό τάφος του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας θα αποκαλυφθεί. Το ταφικό σημείο υπολογίστηκε τελικά ότι βρίσκεται στην περιοχή Ταποσίρις Μάγκνα, σε απόσταση 30 χλμ. από την Αλεξάνδρεια», σημείωσε ο αρχαιολόγος.

«Ελπίζω να βρω σύντομα τον τάφο του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας. Πιστεύω ότι είναι θαμμένοι στον ίδιο τάφο. Είμαστε πάρα πολύ κοντά στο να ανακαλύψουμε την ακριβή τοποθεσία του. Βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο. Γνωρίζουμε που πρέπει να σκάψουμε», ανέφερε το πρακτορείο Ansa.

Οι ισχυρισμοί του αρχαιολόγου δεν προκαλούν έκπληξη, καθώς είναι γνωστό ότι εδώ και χρόνια αναζητεί τον «χαμένο» τάφο της Κλεοπάτρας, ωστόσο το ενδιαφέρον εστιάζεται στη δήλωσή του ότι είναι θαμμένη μαζί με τον Αντώνιο στον ίδιο τάφο.

Η Κλεοπάτρα Ζ’ ήταν η τελευταία της δυναστείας των Πτολεμαίων που κυβέρνησε την ελληνιστική Αίγυπτο, πριν μετατραπεί σε τμήμα της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Τον θάνατό της, σε ηλικία 39 ετών, καλύπτει ένα πέπλο μυστηρίου.

Σύμφωνα με τον θρύλο  η Κλεοπάτρα αυτοκτόνησε τον Αύγουστο του 30 π.Χ. αφήνοντας μία ή δύο ασπίδες (είδος οχιάς) να τη δαγκώσουν. Εντοπίστηκε νεκρή φορώντας τα βασιλικά της ενδύματα.

Άλλες θεωρίες υποστηρίζουν ότι δολοφονήθηκε, κάτι που θα αποδειχθεί με την ανακάλυψη της σορού της.

Η θυελλώδης σχέση του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας μεταφέρθηκε το 1963 και στον κινηματογράφο με πρωταγωνιστές το θρυλικό ζευγάρι Ρίτσαρντ Μπάρτον και Ελίζαμπεθ Τέιλορ.

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist