Να ολοκληρωθεί η παρέμβαση στο παλιό εθνικό δίκτυο ζητά ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου
Θ. Χαριτάκης: Η σημερινή κατάσταση των Νοσοκομείων είναι χειρότερη από ποτέ, οι αρμόδιοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων (βίντεο)
Το «NIKO Seaside Resort» ανοίγει και υποδέχεται τους πρώτους τουρίστες
Περισσότερες από 78.000 αιτήσεις σε 9 ημέρες στον 4ο κύκλο χρηματοδότησης για αγορά και διασύνδεση POS
Παραιτήθηκαν ο Σταύρος Παπασταύρου και ο Άγγελος Μπρατάκος
Ηχηρό μήνυμα Λασιθιωτών στο Συλλαλητήριο για την Υγεία
Από μικρό ξενοδοχείο στην Ελούντα ζητείται άτομο για προετοιμασία πρωινού
Κ. Καραταράκης: Στεκόμαστε ενάντια στην εμπορευματοποίηση του Ε.Σ.Υ., να μείνουμε μακριά από διχαστικές λογικές του παρελθόντος (βίντεο)
Μ. Καλαϊτζάκης: “Ήρθε η ώρα να ακούσουν τον λαό του Λασιθίου”
Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ από το Λασίθι: Τα Νοσοκομεία δεν είναι ξενοδοχεία να μετράμε την πληρότητα ή σούπερ μάρκετ να πουλάνε υπηρεσίες (βίντεο)
Η 12η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΛ
Κατανομή ηλεκτρικού χώρου στην Κρήτη

Μαδούρο: Oι ΗΠΑ κατασκευάζουν την κρίση για να αρχίσουν πόλεμο στη Λ. Αμερική – Κυβέρνηση Κου Κλουξ Κλαν η κυβέρνηση Τραμπ

Η Κυβέρνηση Τραμπ, είναι μια Κυβέρνηση της Κου Κλουξ Κλαν, που θέλει το πετρέλαιο της Βενεζουέλας, δήλωσε ο σοσιαλιστής ηγέτης της Βενεζουέλας.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κατηγόρησε την Ουάσιγκτον ότι «κατασκευάζει» την κρίση στη χώρα του για να αρχίσει πόλεμο στη Λατινική Αμερική, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC και μεταδόθηκε χθες Δευτέρα.

«Προσπαθούν να κατασκευάσουν μια κρίση για να δικαιολογήσουν την πολιτική κλιμάκωση και μια στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα, έναν πόλεμο στη Νότια Αμερική», είπε ο σοσιαλιστής ηγέτης.

Ερωτηθείς για τη σύνοδο της Ομάδας της Λίμας χθες Δευτέρα στην Μπογκοτά, όπου μεταξύ άλλων ήταν παρόντες ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος έχει αυτοανακηρυχθεί μεταβατικός πρόεδρος της χώρας από τον περασμένο μήνα, ο Νικολάς Μαδούρο έκανε λόγο για μια πρωτοβουλία που αποτελεί «μέρος της πολιτικής αυτής» και έχει σκοπό τη δημιουργία «μιας παράλληλης κυβέρνησης στη Βενεζουέλα».

Η Ομάδα της Λίμας, στην οποία συμμετέχουν κράτη που διάκεινται εχθρικά έναντι της κυβέρνησης υπό τον Νικολάς Μαδούρο, προέτρεψε χθες να υπάρξει δημοκρατική μεταβίβαση της εξουσίας στη Βενεζουέλα, κατήγγειλε τη «σοβαρή ανθρωπιστική κρίση», αλλά απέκλεισε την ανάληψη στρατιωτικής δράσης. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, που υποστηρίζει απόλυτα τον Γκουαϊδό, λέει πως εξετάζει και αυτό το ενδεχόμενο.

Στη συνέντευξή του, ο Μαδούρο δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την κυβέρνηση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ «εξτρεμιστική κυβέρνηση της Κου Κλουξ Κλαν», έκρινε πως η Ουάσινγκτον θέλει «το πετρέλαιο της Βενεζουέλας» και είναι «έτοιμη να αρχίσει πόλεμο για αυτό το πετρέλαιο».

Ερωτηθείς εάν θα επιτρέψει στον Γκουαϊδό να επιστρέψει στη Βενεζουέλα, ο Μαδούρο επισήμανε ότι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης οφείλει να «τηρεί τους νόμους».

«Μπορεί να φεύγει και να επιστρέφει» πάντως «θα κληθεί να δώσει λόγο στη δικαιοσύνη», διότι «η δικαιοσύνη του απαγόρευσε να εγκαταλείψει την επικράτεια», είπε.

Νωρίτερα χθες ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ υποστηρίζει «100%» τον Γκουαϊδό και δεν απέκλεισε καμία επιλογή εναντίον της κυβέρνησης του Μαδούρο.

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist