Ξεκίνησε να «μεταμορφώνεται» το «Minos Beach Art Hotel» με στόχο να γιορτάσει τα 60 χρόνια λειτουργίας του με ένα «φρεσκαρισμένο» πρόσωπο
Ποδόσφαιρο-ΕΠΟ: «Στη δικαιοσύνη όσοι κατασκεύασαν ψευδείς ειδήσεις»
Εκτός Κρήτης διαιτητική τριάδα στο Επισκοπή-ΑΟΑΝ
Το Σαββατοκύριακο η τελική φάση της Σκακιστικής Πανεπιστημιάδας Κρήτης 2024
Διερευνάται καταγγελία για απόπειρα απαγωγής παιδιού στο Καλό Χωριό
Παρουσίαση της δράσης: «Γνωριμία και επαφή με τα χωριά του δήμου και ανίχνευση των δυνατοτήτων πρόσβασης, μετακίνησης και επικοινωνίας των κατοίκων εντός του χωριού αλλά και με την πόλη»
Στιγμές από το ΑΕ Λακωνίων-ΑΕ Νεάπολης
Ολοκληρώθηκε η 25η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας ΕΠΣΛ
Στην τελική ευθεία η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του του Δήμου Ηρακλείου και της UNICEF
Από τον Άγιο Νικόλαο ξεκίνησε η Ολυμπιακή Φλόγα το ταξίδι της στην Κρήτη (βίντεο, φωτογραφίες)

Μητσοτάκης: Θα στηρίξουμε πολιτικά την ΕΛΑΣ – Γεροβασίλη: Η ΝΔ έκλεισε το Α.Τ. Ακροπόλεως

Εντονη πολιτική κόντρα ξέσπασε για την εγκληματικότητα με αφορμή και την βία τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση ανταλλάσουν πυρά, ενώ αντιπαράθεση μέσα από τη συχνότητα του realfm 97,8 είχαν ο διευθυντής του ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. Αποκαλυπτική είναι η έρευνα που δημοσίευσε η Realnews με μαρτυρίες και στοιχεία.

Το Αστυνομικό Τμήμα της Ακρόπολης, το οποίο  δέχθηκε επίθεση με μολότοφ από κουκουλοφόρους το Σάββατο βράδυ, επισκέφθηκε το πρωί ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, και ενημερώθηκε από αστυνομικούς που ήταν παρόντες στο συμβάν.

Θα επαναλάβω για άλλη μια φορά ότι για τη Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχει καμία απολύτως ανοχή στη βία. Είτε χαμηλής έντασης, είτε υψηλής έντασης, η βία πρέπει να αντιμετωπίζεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Θα στηρίξουμε την Ελληνική Αστυνομία και θα της παρέχουμε απόλυτη πολιτική κάλυψη για να μπορεί να κάνει τη δουλειά της σωστά, έτσι ώστε οι Έλληνες πολίτες  να αισθάνονται ασφαλείς στις γειτονιές τους και οι Έλληνες αστυνομικοί να αισθάνονται ότι η Πολιτεία μεριμνά για αυτούς οι οποίοι είναι από το Σύνταγμα επιφορτισμένοι με την επιβολή του νόμου και της τάξης.

Επίθεση Γεροβασίλη στον Μητσοτάκη: Το Α.Τ. Ακροπόλεως έκλεισε επί ΝΔ

Επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή την επίσκεψή του στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως εξαπέλυσε από τη Βουλή η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη.

“Οι συνεργάτες του θα τον καταστρέψουν. θα τον καταστρέψουν διότι δεν θυμήθηκε ότι το Α.Τ Ακροπόλεως έκλεισε επί Ν.Δ επί υπουργίας Δένδια , έπειτα από αλλεπάλληλες εμπρηστικές επιθέσεις με μολότοφ. Έκλεισε  με πρόσχημα ότι έχει καταγγελθεί από τη Διεθνή Αμνηστία για τις συνθήκες κράτησης. Ούτε η αιτία τιμούσε την επιλογή  ούτε το πρόσχημα” είπε. Η κα Γεροβασίλη κατηγόρησε επίσης τον κ. Μητσοτάκη για υποκίνηση βίας με αφορμή την προτροπή στον κ. Τσίπρα να πάει στη Μακεδονία χωρίς κλούβες αλλά και ότι επί των ημερών του κατήργησε τη δημοτική αστυνομία.

Σπυράκη: Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη για τα επεισόδια

Στην επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Αστυνομικό Τμήμα Ακρόπολης, το οποίο δέχθηκε επίθεση με μολότοφ από κουκουλοφόρους το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, αναφέρθηκε, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Μαρία Σπυράκη.

Παπακώστα για τα επεισόδια: Δεν «χάθηκε ο κόσμος» όπως λένε οι δημοσιογράφοι

Την ενόχλησή της με δημοσιεύματα που παρουσίαζαν την Ελλάδα ως «ξέφραγο αμπέλι» διατύπωσε σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ η Κατερίνα Παπακώστα με αφορμή τα επεισόδια του Σαββατοκύριακου.

«Είχαμε μπαράζ δημοσιευμάτων το σαββατοκύριακο που έλεγαν ότι χάνεται ο κόσμος στην Ελλάδα. Δεν είναι έτσι. Η ασφάλεια δεν μπορεί να είναι ο σάκος του μποξ στο στόμα των πολιτικών για πολιτικούς λόγους. Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των πολιτών αλλά και την ασφάλειά τους», ανέφερε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και συμπλήρωσε ότι «η πραγματικότητα χάνεται μέσα στον κυκεώνα της δημοσιογραφίας».

Αντιπαράθεση Ζαχαριάδη – Γεωργιάδη μέσω Realfm

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν για τα φαινόμενα ανομίας και την έξαρση της εγκληματικότητας ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Κώστας Ζαχαριάδης στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Ο Διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είπε “Νομίζω είναι η ώρα και στην Ελλάδα να φερθούμε σε αυτά τα ζητήματα με επαγγελματισμό και ψυχραιμία, να βάλουμε τα κομματικά και τα ιδεολογικά σε δεύτερη συζήτηση, να συζητήσουμε με τους επιχειρησιακούς παράγοντες και να αποτυπωθεί η πολιτική βούληση του καθενός. Είναι μεγάλο λάθος όλα αυτά τα ζητήματα να προσπαθούμε να τα απαντήσουμε πρωτίστως επικοινωνιακά, πολιτικά και κομματικά”.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ανταπάντησε “Είναι ένα μεγάλο κομμάτι η συζήτηση για την εγκληματικότητα που πιστεύω κάθε ακροατής μπορεί να κρίνει πότε αισθανόταν πιο ασφαλείς, στη δική μας διακυβέρνηση ή τώρα και είναι άλλο τελείως αυτό που ζούμε κάθε Σαββατοκύριακο και αυτό το Σαββατοκύριακο πέρασε κάθε προηγούμενο. Εννοώ τις αλλεπάλληλες επιθέσεις με βόμβες μολότοφ, των λεγομένων αντιεξουσιαστών σε αστυνομικά τμήματα και σε διάφορα σημεία που φυλάνε στόχους οι δυνάμεις των ΜΑΤ. Για να το πω απλά στον κ. Ζαχαριάδη και να απευθυνθώ σε κάθε γονέα που μας ακούει: εσείς το παιδί σας αν ήταν αστυνομικός και είχε βάρδια να φυλάει το ΑΤ Ακροπόλεως ή τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, και έπρεπε να έχει βάρδια την Παρασκευή ή το Σάββατο το βράδυ, θα το αφήνατε να πάει; Κι αν πήγαινε θα κοιμόσασταν το βράδυ μέχρι να τελειώσει τη βάρδια; Γιατί κάθε Σάββατο και Παρασκευή στη Χαριλάου Τρικούπη οι δυνάμεις των ΜΑΤ δέχονται μολότοφ και εναλλάξ Σαββατοκύριακο παρά Σαββατοκύριακο, χτυπάνε τα ΑΤ Ομονοίας και Ακροπόλεως. Φωνάζουν διαρκώς οι αστυνομικοί, έχω κάνει επερωτήσεις, το έθεσε ο Πρόεδρος της ΝΔ στον ίδιο τον Τσίπρα δύο φορές με επίκαιρη επερώτηση, παρά ταύτα, ζήσαμε αυτό το Σαββατοκύριακο συνθήκες πολέμου. Η επίθεση στο ΑΤ από τους μολοτοφόρους έγινε για να καεί το ΑΤ και όσοι ήταν μέσα σε αυτό. Από θαύμα δεν κάηκαν οι άνθρωποι. Θα λέγαμε σήμερα ότι είναι επικοινωνιακό το θέμα αν είχαμε νεκρούς αστυνομικούς; Δέχθηκαν πάνω από 150 βόμβες μολότοφ. Δεν γίνονται ούτε στη Λωρίδα της Γάζας αυτά. Είναι ζήτημα αν η κυβέρνηση θα δώσει την εντολή να συλληφθούν ή όχι. Προφανώς για λόγους ιστορίας κομματικής, για λόγους ιδεολογικής συγγένειας, για λόγους αντιλήψεων περί πως μπορούμε να έχουμε την καλή ή κακή βία σε μια κοινωνία η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα δεν επιτρέπει στην ΕΛ.ΑΣ. να πράξει το καθήκον της για να συλλάβει στην επόμενη επίθεση αυτούς τους ανθρώπους” και πρόσθεσε “Για το συγκεκριμένο περιστατικό, έχουμε 150 μολότοφ σε ένα ΑΤ, για να καούν ζωντανοί οι αστυνομικοί, σε αυτό τι λέει η κυβέρνηση Τσίπρα; Φταίει ο Σαμαράς; Φταίει ο Μητσοτάκης;”.

“Δεν υπάρχει καμία κομματική συγγένεια, καμία ιδεολογική συγγένεια, καμία αντίληψη περί καλής ή κακής βίας. Η δική μας αντίληψη είναι ειρηνική, δημοκρατική, κοινοβουλευτική, κοινωνικά πλειοψηφική. Δεν επιτρέπω σε κανέναν πολιτικό αντίπαλο να κάνει άθλιες συγχύσεις του δικού μου πολιτικού χώρου με χώρους που κινούνται εκτός του δημοκρατικού κοινοβουλευτικού πλαισίου, που εμείς λειτουργούμε και υπηρετούμε. Δεύτερον, η δική μου Αριστερά θεωρεί το θέμα της ασφάλειας ύψιστο ατομικό δικαίωμα και ζήτημα κοινωνικών ελευθεριών. Θέλουμε αυτά τα ζητήματα να αντιμετωπιστούν, έχουμε εμπιστοσύνη στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ότι θα κάνουν το καλύτερο δυνατόν για να αντιμετωπιστούν, αυτά τα ζητήματα δεν προέκυψαν από τον Γενάρη του 2015 και μετά. Δυστυχώς, υπήρχαν και πριν, υπάρχουν και σήμερα, υπάρχουν και σε άλλες χώρες” τόνισε ο κ. Ζαχαριάδης.

Οι αριθμοί που καταγράφονται στις εσωτερικές αναφορές της Ελληνικής Αστυνομίας δείχνουν μια πραγματικότητα σκληρή για τους διώκτες του εγκλήματος. Δύο αστυνομικούς ανά βάρδια μπορεί να διαθέσει το Αστυνομικό Τμήμα Ζεφυρίου για να περιπολούν στους δρόμους της περιοχής. Η συνολική του δύναμη είναι 38 άτομα, αξιωματικοί και αστυφύλακες, ενώ η προβλεπόμενη οργανική δύναμη του τμήματος είναι στα 60 άτομα.

«Μας παρέδωσαν στο έγκλημα»

Ανθρωποι αναίσθητοι στα σκαλιά φροντιστηρίων, εμπόριο ναρκωτικών έξω από παιδικούς σταθμούς και απελπισμένοι πολίτες που αγωνίζονται καθημερινά να επιβιώσουν. Η Realnews κατέγραψε εικόνες που σοκάρουν και μαρτυρίες σε μια περιοχή ξεχασμένη από την Αστυνομία. Μενίδι, Ζεφύρι, Ανω Λιόσια, Καματερό. «Δεν έχει αξία η δική μας ζωή», δηλώνουν τα θύματα της εγκληματικότητας.

Ορμητήριο ανομίας το κέντρο της Αθήνας

Από την οδό Μενάνδρου έως την Πατησίων και την ΑΣΟΕΕ και από την Αγίου Κωνσταντίνου έως τη Σόλωνος, το ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας μοιάζει να έχει παραδοθεί στο εμπόριο των ναρκωτικών, στο παρεμπόριο, στους τσαντάκηδες και στους εξαρτημένους συμπολίτες μας που κυκλοφορούν σαν φαντάσματα στους δρόμους.
www.real.gr

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist