Κ. Σπυριδάκη: Ερώτηση στη Βουλή για την Αναγκαιότητα Αναβάθμισης της Τουριστικής Εκπαίδευσης και για τα Προβλήματα των ΑΣΤΕ
Ηράκλειο: Καθολική αποχή από τα καθήκοντα για τους δικηγόρους
Καθυστέρηση της έναρξης της άσκησης Μίνωας
Προειδοποίηση του Λιμεναρχείου Αγίου Νικολάου για θυελλώδεις ανέμους
Καθυστέρηση της έναρξης της άσκησης Μίνωας
Οι ριπές ανέμων έφτασαν τα 121 km/h στο Φινοκαλιά
Ο Δήμος Αγίου Νικολάου συμμετέχει στην Επιχειρησιακή Άσκηση Πεδίου Πλήρους ανάπτυξης Σεισμού και Συνοδών Γεωδυναμικών Φαινομένων

Τρομερό άλμα στο μήκος ο Ετσεβαρία

Ο Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία φρόντισε να αρχίσει από νωρίς φέτος η συζήτηση για το αν το «σκονισμένο» παγκόσμιο ρεκόρ του μήκους μπορεί να καταρριφθεί.

Ο 20χρονος Κουβανός έκανε ένα απίστευτο άλμα σε αγώνες στην Αβάνα και προσγειώθηκε στα 8,92 μ., με τη βοήθεια του αέρα. Το γεγονός ότι ο άνεμος ήταν ευνοϊκός 3,3 μ./ δ. (πάνω από το όριο του 2 μ./δ.) σημαίνει πως η επίδοσή του δεν θα αναγνωριστεί επίσημα. Παρόλα αυτά, το άλμα του είναι ιστορικό.

Ο Ετσεβαρία προσγειώθηκε πιο μακριά από ό,τι έχει καταφέρει αθλητής του μήκους τα τελευταία 24 χρόνια. Δεν είναι μόνο αυτό όμως. Το 8,92 μ. που πέτυχε είναι η τέταρτη καλύτερη επίδοση στην ιστορία, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Ο Μάικ Πάουελ έχει το παγκόσμιο ρεκόρ στο μήκος, χάρη στο 8,95 μ. που είχε πετύχει το 1991. Ο ίδιος είχε προσγειωθεί τόσο στα 8,99 μ. ( 4,4 μ./δ.) όσο και στα 8,95 μ. ( 3,9 μ./δ.) το 1992 και το 1994 αντίστοιχα, αλλά οι επιδόσεις αυτές δεν «μέτρησαν», καθώς ο άνεμος ήταν πάνω από το όριο ευνοϊκός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιβάν Πεντρόσο είχε προσγειωθεί στα 8,96 μ. το 1995, όμως η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου αμφισβήτησε τον άνεμο που καταγράφηκε στο συγκεκριμένο άλμα ( 1,2 μ./δ.) επειδή κάποιος στάθηκε μπροστά στο ανεμόμετρο εκείνη τη στιγμή. Έτσι, η επίδοση επίσημα δεν… υπάρχει.

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist