«Κάποιοι επιδιώκουν να παραμείνουν κλειστά τα σφαγεία Νεάπολης»

Ερώτηση για το πού βρίσκεται η προσπάθεια για την επαναλειτουργία των Δημοτικών Σφαγείων στις Κουρούνες, έκανε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος Νικ. Αφορδακός.

Ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Ζερβός απάντησε ότι κατόπιν του άγονου διαγωνισμού που είχε προκηρύξει ο Δήμος, επιδιώκοντας την όσο το δυνατόν ταχύτερη επαναλειτουργία των Σφαγείων, είναι σε εξέλιξη συζητήσεις με τους προέδρους του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Λασιθίου και του Γαλακτοκομικού Συλλόγου Κριτσάς, προκειμένου να επιλεγεί η καλύτερη δυνατή, επόμενη κίνηση, εξετάζοντας και τη δυνατότητα απευθείας ανάθεσης σε ιδιώτη επιχειρηματία του έργου ανακαίνισης, εκσυγχρονισμού, αδειοδότησης και εκμετάλλευσης των εγκαταστάσεων αυτών.

Αλλά και στην περίπτωση αυτή, θα συγκροτηθεί διαπαραταξιακή επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου, για να χειριστεί το θέμα το οποίο ο Δήμαρχος χαρακτήρισε «λεπτό και δύσκολο»…

Τόνισε ότι η συνδρομή και βοήθεια του Δημοτικού Συμβουλίου είναι σημαντική για να επιτευχθεί η επίλυσή του, γιατί, είπε,  «η αίσθηση που έχω είναι ότι κάποιοι επιδιώκουν να παραμείνουν κλειστά τα Σφαγεία ή εάν ανοίξουν, να τα ελέγχουν εκείνοι για να έχουν και έλεγχο της διακίνησης του κρέατος στην Κρήτη…».

Όπως είπε, θα έχει συνάντηση με τους κ.κ. Γιάννη Μπρόκο και Μανόλη Θραψανιώτη, αφού εκτός των άλλων, υπάρχει και το ζήτημα εξασφάλισης της διακίνησης του προϊόντος που παράγουν και άλλα ζητήματα, που επιβάλλουν να υπάρξει «συναπόφαση» επί του πρακτέου…

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ