Πόσο εύκολη είναι για ένα ΑμεΑ μια βόλτα στον Άγιο Νικόλαο; (Βίντεο-Φωτο)

Οι ελλιπείς ή ανεπαρκείς εγκαταστάσεις και υποδομές και πολλές φορές η ίδια η αδιαφορία του κοινωνικού περίγυρου απέναντι στα ΑμεΑ, ήταν ανάμεσα στα θέματα που τέθηκαν και συζητήθηκαν στη χθεσινή ανοικτή συζήτηση για τις συνθήκες προσβασιμότητας και διαβίωσης των ΑμεΑ που πραγματοποίησε ο συνδυασμός ‘Νέα Πορεία’ του υποψηφίου Δημάρχου Αγ. Νικολάου Γιάννη Ανδριώτη στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου.

Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παρουσιάστηκε και φωτογραφικό υλικό από τις ελλιπείς υποδομές που  υπάρχουν στην πόλη του Αγίου Νικολάου (σε σημεία της πόλης, δημόσιους χώρους, δημοτικά κτίρια, παραλίες, κ.ά.), όπως αυτό έχει καταγραφεί με πρωτοβουλία της κ. Μαριάννας Διαμαντοπούλου, υποψήφιας με τη ‘Νέα Πορεία’, που ανήκει και η ίδια στην κατηγορία των ΑμεΑ.

Όπως βλέπετε και στις παρακάτω φωτογραφίες της κ. Διαμαντοπούλου αλλά και στα σχετικά βίντεο – που έχουν δημιουργηθεί το 2010 και το 2017 – σίγουρα χρειάζεται ακόμη αρκετή προσπάθεια από όλους (αρχές, φορείς, πολίτες) και στην πόλη μας, για να μπορούμε να ισχυριστούμε πως αντιμετωπίζουμε αυτούς τους ανθρώπους όπως τους αξίζει και τους αρμόζει – ως απολύτως ισότιμα μέλη μιας κοινωνίας που σέβεται τον εαυτό της και τους γύρω της.

Ανεπάρκεια σε ράμπες, παρκαρίσματα πάνω σε θέσεις ΑμεΑ ή σε σημεία πρόσβασης, μικρά πεζοδρόμια, καθιστούν την κίνηση και την κυκλοφορία των ατόμων αυτών εντός της πόλεως με… επικίνδυνη αποστολή.

(Το πρώτο βίντεο είναι του 2010 και το δεύτερο του 2017):

Ν.Σ.