Έφυγαν για Φρανκφούρτη 10 σκυλιά από τη Σητεία

Δελτίο Τύπου Φιλοζωικού Συλλόγου Σητείας:

Στο πλαίσιο ενημέρωσης των κατοίκων της περιοχής μας, θέλοντας να τους κάνουμε κοινωνούς των προσπαθειών του συλλόγου μας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να πληροφορήσουμε ότι στις 14 Μαρτίου έφυγαν για Φρανκφούρτη 10 σκυλιά. Συνοδεύτηκαν από όλα τα νόμιμα χαρτιά (traces), εκδοθέντα από την Κτηνιατρική Υπηρεσία Λασιθίου. Παρελήφθησαν από αντίστοιχους νόμιμους συλλόγους της γερμανικής πόλης, από όπου θα δοθούν προς υιοθεσία. Στόχος μας είναι, μελλοντικά να μην υπάρχει η ανάγκη τέτοιων αποστολών, είτε προς το εσωτερικό της χώρας, είτε προς το εξωτερικό, ευελπιστώντας ότι κάποια στιγμή θα εξαλειφθεί το θλιβερό φαινόμενο της αδεσποτίας.
Δοθείσης της ευκαιρίας θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε την οικονομική σχέση του συλλόγου μας με το Δήμο Σητείας. Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, κάθε μήνα εκδίδεται μια διατακτική, την οποία προσκομίζουμε σε κατάστημα ζωοτροφών με το οποίο έχει σύμβαση ο Δήμος. Με αυτόν τον τρόπο παίρνουμε 20 τσουβάλια τροφής για σκύλους, των 20 κιλών το καθένα, καθώς και ένα τσουβάλι των 40 κιλών καλαμπόκι για τις πάπιες.

Με αυτά, ταΐζονται τα σκυλιά του καταφυγίου, γεμίζονται οι ταΐστρες στα διάφορα σημεία της πόλης και ταΐζονται τα σκυλιά στις περιοχές που δεν υπάρχει ταΐστρα. Οι παραπάνω ποσότητες που μας χορηγούνται από το Δήμο δεν επαρκούν για όλο το μήνα. Αναγκαζόμαστε να αγοράζουμε από δικά μας χρήματα επιπλέον 15 τσουβάλια τροφής για σκύλους και ένα τσουβάλι καλαμπόκι για τις πάπιες. Επίσης, ο σύλλογος αγοράζει εξολοκλήρου όλες τις απαραίτητες τροφές για τις αδέσποτες γάτες.

Όπως μπορεί να γίνει κατανοητό τα πενιχρά οικονομικά μας είναι σε οριακό σημείο.
Εξάλλου, τον τελευταίο χρόνο υπεγράφη σύμβαση μεταξύ του Δήμου και ιδιώτη κτηνιάτρου, βάσει της οποίας παρέχεται ιατροφαρμακευτική φροντίδα στα ζώα του καταφυγίου και τα αδέσποτα του δρόμου.
Συνεπώς, όπως αποδεικνύεται, η βοήθεια που παίρνει ο Φιλοζωικός Σύλλογος από το Δήμο Σητείας δεν είναι σε χρήματα, πράγμα που δεν είναι και στις προθέσεις μας.
Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσοι άμεσα ή έμμεσα μας στηρίζετε στο έργο μας.

Φιλοζωικός Σύλλογος Σητείας