Η εκδρομή του 3ου Γυμνασίου στη Θεσσαλονίκη

Το διάστημα από 14- 17 Φεβρουαρίου  η  Γ΄  τάξη του 3ου Γυμνασίου Αγ. Νικολάου  πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη.  Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο κέντρο της πόλης, να επισκεφτούν το Λευκό Πύργο, το Αρχαιολογικό Μουσείο, τον Άγιο Δημήτριο και την κρύπτη κάτω από το ναό, καθώς και τα κάστρα με την υπέροχη θέα. Επίσης είχαν την ευκαιρία, με σύμμαχο τον καλό καιρό, να περπατήσουν και στην όμορφη παραλιακή  της νύμφης του Θερμαϊκού.

Με αφετηρία την υπέροχη πόλη της Θεσσαλονίκης  πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε άλλους κοντινούς και ενδιαφέροντες προορισμούς.   Έγινε επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας και ξενάγηση στους βασιλικούς τάφους. Ακολούθησε επίσκεψη στην πόλη των νερών, την πανέμορφη Έδεσσα.

Ένας ακόμα ενδιαφέρων προορισμός ήταν  η Αμφίπολη, το μουσείο με τον περιβάλλοντα χώρο και τέλος το πολύ όμορφο σπήλαιο της  Αλιστράτης  Σερρών (είναι ένα από τα μεγαλύτερα σπήλαια στην Ευρώπη,  με πλούσιο και μοναδικό διάκοσμο, με σταλακτίτες, σταλαγμίτες και τους μοναδικούς εκκεντρίτες). Τέλος επισκεφτήκαμε και  την πανέμορφη Καβάλα  μια πόλη αμφιθεατρικά χτισμένη δίπλα στην θάλασσα με  το Κάστρο  και τις Καμάρες.

Τα παιδιά αποκόμισαν σημαντικές εμπειρίες και γνώσεις από αυτήν την εκδρομή και  ελπίζουμε να ταξιδεύουν πάντα και να έχουν πάντα όμορφες αναμνήσεις!

Οι συνοδοί καθηγητές

Τσαμπανάκης Μανόλης

Κατσικογιάννη Κατερίνα

Μπρόκου Ιωάννα