Αποκατάσταση της Μονάδας Επεξεργασίας των τοξικών στραγγισμάτων του ΧΥΤΑ Αγ. Νικολάου
Φοιτητές οι οποίοι σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο του Portland στο Oregon επισκέφτηκαν το δήμαρχο Ιεράπετρας
Συνάντηση Αντιδημάρχου Γ. Κουγιουμουτζάκη με τους υδρονομείς του Δήμου Ιεράπετρας
Κηδεία Γεωργίου Κουρίνου
Η κούπα της ΑΕ Νεάπολης και τα συγχαρητήρια της ΕΠΣΛ
Οι κέδροι της Χρυσής συνεχίζουν να ξηραίνονται
Χανιά: Έκλεψε σακίδιο και έκανε ανέπαφη συναλλαγή με κάρτα
Εκδήλωση επίδειξης μαχητικών αθλημάτων στην Ιεράπετρα
Αυτοψία στο Δικταίο Άντρο για τα έργα που αφορούν στο  αναβατόριο και την πλατεία Ευρώπης

Στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο Τσίπρας – Στο επίκεντρο Brexit και Κίνα

Σήμερα και αύριο, ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ε. Συμβουλίου στις Βρυξέλλες. Για μία ακόμα φορά, κυρίαρχο θέμα της Συνόδου θα αποτελέσει το ζήτημα της εξόδου του Η.Β. από την Ε.Ε.

Οι ηγέτες θα εξετάσουν την επιστολή που απέστειλε η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Τερέζα Μέι, με την οποία αιτείται τρίμηνης  παράτασης, έως τις 30 Ιουνίου, για την έξοδο του Η.Β από την Ε.Ε. και θα καταθέσουν τις απόψεις τους για τη χρονική διάρκεια, καθώς και τυχόν κριτήρια που θα θέσει η ΕΕ προκειμένου να δεχθεί αίτημα της βρετανίδας πρωθυπουργού.

Κρίσιμη για την τελική αποδοχή του αιτήματος της κας Μέι θα είναι η ψηφοφορία, 3η κατά σειρά, επί της συμφωνίας αποχώρησης, που θα λάβει χώρα την επόμενη εβδομάδα στην Βουλή των Κοινοτήτων.

Κατά το δείπνο ηγετών, θα εξεταστεί το ζήτημα των σχέσεων ΕΕ – Κίνας, συμπεριλαμβανομένων και των εμπορικών πτυχών των σχέσεων αυτών. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να  υπογραμμίσει, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ότι η Κίνα αποτελεί Στρατηγικό Εταίρο για την ΕΕ, γεγονός το οποίο θα πρέπει να καθίσταται σαφές μέσω της Κοινής Δήλωσης της προσεχούς Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Κίνας και θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση σε τομέα διασυνδεσιμότητας.

Παράλληλα, θα υπογραμμίσει τη σημασία ταχείας ολοκλήρωσης της Συνολικής Συμφωνίας για τις Γεωγραφικές Ενδείξεις μεταξύ της ΕΕ και της Κίνας, η οποία θα πρέπει να παρέχει το υψηλότερο δυνατό επίπεδο προστασίας για όλες τις Ευρωπαϊκές Γεωγραφικές Ενδείξεις.

Την Παρασκευή, η συζήτηση θα εστιαστεί σε θέματα ανταγωνιστικότητας και εμβάθυνσης της ενιαίας αγοράς, αλλά και αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Οπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός αναμένεται να σταθεί στην ανάγκη προώθησης μίας ολοκληρωμένης ευρωπαϊκής βιομηχανικής πολιτικής που θα συμβάλει στην ανάκαμψη της ευρωπαϊκής βιομηχανίας και στην προσέλκυση νέων επενδύσεων.

Η πολιτική αυτή θα πρέπει να εστιάζει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της βιομηχανίας, σύμφωνα με τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης και της Συμφωνίας των Παρισίων.
www.real.gr

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist