Έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για τον ΒΟΑΚ μέχρι τον Αγ. Νικόλαο

Την απόφαση του για ένταξη του τμήματος Κίσαμος-Χανιά στο έργο της δημιουργίας του νέου Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Αναφέρθηκε και στις διαδικασίες που έχουν δρομολογηθεί για τη δημιουργία του νέου Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης. Όπως διευκρίνισε, αφορούν τον διαγωνισμό με τη μέθοδο της παραχώρησης του τμήματος Χανιά-Χερσόνησος και τον διαγωνισμό μέσω ΣΔΙΤ από την Χερσόνησο έως τη Νεάπολη, ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησαν οι μελέτες από το τμήμα Νεάπολη -Άγιος Νικόλαος, ώστε το συγκεκριμένο τμήμα να δημοπρατηθεί ως δημόσιο έργο.

Από τα Χανιά ο κ. Σπίρτζης ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή ολοκληρώθηκαν οι αξιολογήσεις των συμμετοχών των πέντε κοινοπρακτικών τμημάτων και θα προχωρήσει άμεσα η δεύτερη φάση του διαγωνισμού, ενώ έκανε γνωστό ότι ο ίδιος υπέγραψε και την απόφαση για την τελική χάραξη του έργου του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης μετά και την καταγραφή των κυκλοφοριακών φόρτων σε 21 σημεία του οδικού δικτύου του νησιού.

Ο υπουργός Υποδομών ευχαρίστησε τις υπηρεσίες του υπουργείου, καθώς και αυτές της Περιφέρειας και των δήμων για τη μάχη που, όπως είπε, έδωσαν με τον χρόνο «για να φθάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα», ενώ αναφέρθηκε και στη διαδικασία που θα ακολουθεί από εδώ και πέρα. «Στόχος είναι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, αρχές Σεπτεμβρίου να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακόμα επισήμανε ότι το επόμενο βήμα θα αφορά και τη δημιουργία των λεγόμενων κάθετων αξόνων στο νησί.

Οι ανακοινώσεις του κ. Σπίρτζη έγιναν παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Βάλιας Βαγιωνάκη και Αντώνη Μπαλωμενάκη, του περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη και υπηρεσιακών παραγόντων. Κατά την παρουσία του στα Χανιά, ο κ. Σπίρτζης συναντήθηκε και με κατοίκους της περιοχής του Πάνω Σταλού, που ζήτησαν τη συνδρομή του για την αποκατάσταση μεγάλης κατολίσθησης στο δημοτικό οδικό δίκτυο της περιοχής.