Σημαντικές επιτυχίες των σκακιστών του Αγίου Νικολάου στο Παγκρήτιο Σχολικό πρωτάθλημα

Με τη συμμετοχή παιδιών από όλη την Κρήτη διεξήχθησαν με επιτυχία το Σαββατοκύριακο 16-17 Μαρτίου οι Παγκρήτιοι Σχολικοί Σκακιστικοί αγώνες στο ξενοδοχείο «Απολλώνια» στην Αμμουδάρα Ηρακλείου. Μεγάλες μονομαχίες και αγωνία υπήρχε στις περισσότερες κατηγορίες μέχρι την τελική επικράτηση των νικητών και όλα τα παιδιά απόλαυσαν τους αγώνες νιώθοντας τη χαρά που τους προσφέρει το σκάκι ενώ βέβαια δεν έλειψαν η αγωνία αλλά και οι εκπλήξεις. Συμμετείχαν 307 παιδιά από όλο το νησί που είχαν προκριθεί από την προηγούμενη φάση και τους αγώνες που διεξήχθησαν σε Ανατολική και Δυτική Κρήτη, μεταξύ των οποίων και δεκαοκτώ παιδιά από τα σχολεία του δήμου Αγίου Νικολάου, οι περισσότεροι σκακιστές των σωματείων ΑΟ Λατώ και ΣΟ Καμάρα.

Τα παιδιά αγωνίστηκαν χωρισμένα σε κατηγορίες βάση σχολικής τάξης σε συνολικά επτά αγώνες μέσα σε δύο ημέρες, με τα παιδιά της περιοχής μας να έχουν ιδιαίτερες διακρίσεις παρότι για κάποια από αυτά ήταν η πρώτη τους συμμετοχή σε αγώνες τέτοιου επιπέδου.

Ιδιαίτερα θα πρέπει όμως να αναφέρουμε τα παιδιά που κατέλαβαν μία θέση στην τριάδα των πρώτων. Έτσι:

Η Κατερίνα Κοζύρη από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου στέφθηκε πρωταθλήτρια Κρήτης στα κορίτσια της Δ΄ δημοτικού, με συγκομιδή 5,5 βαθμών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

– Ασημένια μετάλλια κατέκτησαν ο Αρίστος Γιαλύτης (δημοτικό σχολείο Κριτσάς) στα αγόρια της Δ΄ δημοτικού, η Καλλιόπη Ορφανάκη στα κορίτσια της Δ΄ δημοτικού (4ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου) και ο Δημήτρης Χωραφάς (4ο δημοτικό σχολείο Αγίου Νικολάου) στην Γ΄ δημοτικού.

Χάλκινο μετάλλιο κέρδισαν ο Νίκος Μουλιανιτάκης (3ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου) στην Α΄ γυμνασίου και ο Άγγελος Τουτουδάκης (3ο δημοτικό σχολείο Αγίου Νικολάου )στην Ε΄ δημοτικού.

Να σημειώσουμε και τα δύο νήπια που συμμετείχαν, οι μικρές Μαρία Φουντουλάκη (1ο Νηπιαγωγείο Αγίου Νικολάου) και Μαρία Καπαράκη που κατάφεραν να τερματίσουν στην 3η και στην 4η θέση στα κορίτσια, ενώ και τα υπόλοιπα παιδιά πέτυχαν υψηλή βαθμολογική συγκομιδή αποδεικνύοντας ότι ακόμα και σε ένα μικρό πληθυσμιακά τόπο όπως είναι ο Άγιος Νικόλαος υπάρχει η θέληση και η δυναμικότητα για την ανάπτυξη ενός τόσο απαιτητικού αθλήματος.

Ας δούμε αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα των νεαρών σκακιστών μας:

Στην Α΄ δημοτικού από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου ο Κώστας Αναγνωστόπουλος συγκέντρωσε 4,5 βαθμούς και ήταν 7ος και ο Αλβέρτος-Εμμανουήλ Σεκαδάκης που συγκέντρωσε 2 βαθμούς κατατάχθηκε στην 23η θέση. Από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου συμμετείχαν ο Μανόλης Χωραφάς που πέτυχε 4 βαθμούς και ήταν 11ος και ο Κωνσταντίνος Τζίμας 16ος με 3,5 βαθμούς.

Στη Β΄ δημοτικού συμμετείχαν από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου ο Μανόλης Φανουργάκης ήταν 12ος με 3,5 βαθμούς και από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου η Ανθία Τζίμα 7η με 2,5 βαθμούς.

Στη Γ΄ δημοτικού είχαμε από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης την Μυρτώ Παρπαρά που με 3 βαθμούς έφτασε στην 8η θέση των κοριτσιών.

Στη Δ΄ δημοτικού είχαμε από το 4ο Δημοτικό Σχολείο τον Γιώργο Μαρνέλλο που με 4,5 βαθμούς έφτασε στην 9η θέση. Από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου ο Μάνος Πλευριτάκης συγκέντρωσε 4,5 βαθμούς επίσης και ήταν 10ος και από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου ο Μιχάλης Βάρδας είχε 3,5 βαθμούς και ήταν 18ος.

Ο Δημήτρης Βάρδας (3ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου) συμμετείχε στην κατηγορία της Α΄ γυμνασίου και με 3,5 βαθμούς ήταν 8ος.

Στην κατηγορία της Γ΄ γυμνασίου συμμετείχε ο Ηλίας Κοζύρης (2ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου) που συγκέντρωσε 4 βαθμούς και ήταν 5ος.