Τσιόδρας: «Οι δύο υπουργοί έστειλαν το λάθος μήνυμα» – Ποια ονόματα ακούγονται μετά τις παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου
Έκρηξη των κρουσμάτων δάγκειου πυρετού στη Λατινική Αμερική
Τέλος οι παρατάσεις για τα POS, έρχονται πρόστιμα
Αύξηση του κατώτατου μισθού θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ 29-3-2024
Να ολοκληρωθεί η παρέμβαση στο παλιό εθνικό δίκτυο ζητά ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου
Θ. Χαριτάκης: Η σημερινή κατάσταση των Νοσοκομείων είναι χειρότερη από ποτέ, οι αρμόδιοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων (βίντεο)
Το «NIKO Seaside Resort» ανοίγει και υποδέχεται τους πρώτους τουρίστες
Περισσότερες από 78.000 αιτήσεις σε 9 ημέρες στον 4ο κύκλο χρηματοδότησης για αγορά και διασύνδεση POS
Παραιτήθηκαν ο Σταύρος Παπασταύρου και ο Άγγελος Μπρατάκος
Ηχηρό μήνυμα Λασιθιωτών στο Συλλαλητήριο για την Υγεία

Στο Βουκουρέστι ο Τσίπρας για την Τετραμερή Σύνοδο Κορυφής

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού και η ατζέντα των συνομιλιών με τους ηγέτες της Ρουμανίας, της Σερβίας και της Βουλγαρίας.

Ο Aλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται σήμερα στο Βουκουρέστι όπου θα πραγματοποιήσει το πρωί διμερή συνάντηση με τη Ρουμάνα ομόλογό του κα Βιόριτσα Ντανσίλα. Ο Πρωθυπουργός θα συνοδεύεται από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη, τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Μάρκο Μπόλαρη, τον Γενικό Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής κ. Στέλιο Ράλλη, τον Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων κ. Γιάννη Μπράχο και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Μιχάλη Βερροιόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της διμερούς συνάντησης, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, πρόκειται να συζητηθούν θέματα ανάπτυξης και περαιτέρω σύσφιγξης της συνεργασίας των δύο χωρών στις διμερείς οικονομικές και ενεργειακές σχέσεις, μεταφορών, ψηφιακής πολιτικής, και διασυνδεσιμότητας. Δεδομένου ότι η Ρουμανία κατέχει την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, οι δύο Πρωθυπουργοί θα ενισχύσουν τον συντονισμό τους ως προς τη διεύρυνση στα Δυτικά Βαλκάνια, τη μετανάστευση και το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο.

Οι οικονομικές σχέσεις Ελλάδας-Ρουμανίας είναι ιδιαίτερα σημαντικές. Το διμερές μας εμπόριο έφθασε το 1,940 δισ. ευρώ το 2018 και παρουσιάζει αυξητικές τάσεις. Η Ρουμανία είναι ένας από τους κυριότερους προορισμούς ελληνικών ξένων επενδύσεων και η χώρα μας βρίσκεται στην 7η θέση στον κατάλογο με τους μεγαλύτερους ξένους  επενδυτές στη χώρα. Κατά τα έτη 1015-2017 η Ελλάδα αποτέλεσε τον πρώτο προορισμό Ρουμάνων τουριστών στο εξωτερικό.

Το απόγευμα  θα λάβει χώρα η 7η Τετραμερής Συνάντηση Ελλάδας, Ρουμανίας, Σερβίας, Βουλγαρίας, με τη συμμετοχή του Προέδρου της Σερβίας κ. Αλεξάνταρ Βούτσιτς και του Πρωθυπουργού της Βουλγαρίας κ. Μπόικο Μπορίσοφ, και των Υπουργών Μεταφορών.

Στο πλαίσιο της Τετραμερούς, θα συζητηθούν οι περιφερειακές εξελίξεις, η συνεργασία των χωρών στην οικονομία, θέματα διασυνδεσιμότητας με έμφαση στην ενέργεια, στις μεταφορές και στις υποδομές καθώς και η ένταξη της Σερβίας και άλλων χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, θα συζητηθεί περαιτέρω η συνεργασία των τεσσάρων χωρών για τη διεκδίκηση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2028 (θα υπογραφεί σχετικό μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των αρμόδιων Υπουργών των Απρίλιο).

Τέλος, κατόπιν πρότασης της Ελλάδας αναμένεται να συμφωνηθεί η σύσταση Ευρωπαϊκού Οργανισμού Εδαφικής Συνεργασίας μεταξύ των τεσσάρων χωρών στον οποίο καθοριστικό ρόλο προορίζεται να διαδραματίζει η πόλη της Θεσσαλονίκης.
www.real.gr

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist