Βραβεύτηκε το St Nicolas Bay Resort Hotel & Villas
Ευπρεπίζεται ο παραλιακός δρόμος του Αγίου Νικολάου βάφονται τα κάγκελα, αλλάζουν οι λάμπες φωτισμού
Με Λασιθιώτικες πρωτιές και διακρίσεις τα «Καζαντζάκεια»
Διαπρέπει διεθνώς το ηλεκτρονικό σχήμα Teknovore – Δημιουργός του ο Γ. Κλώντζας (βίντεο)
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία παραλαβής από το Δήμο του ημιτελούς έργου κατασκευής του 2ου Βρεφονηπιακού Σταθμού Αγίου Νικολάου
Παρεμβάσεις στις Δημοτικές Κοινότητες ολόκληρου του Δήμου Σητείας
Σκιές και Φως : Ξετυλίγοντας το νήμα της ψυχής
Αγορά οικοπέδου στο ΒΙΟΠΑ για τις ανάγκες της Π.Ε. Λασιθίου
Θετικό ξεκίνημα για το «ΕΥΝΙΚΗ» – Στο βάθρο του Πανελλήνιου διασυλλογικού αγώνα J24
Αποκατάσταση της Μονάδας Επεξεργασίας των τοξικών στραγγισμάτων του ΧΥΤΑ Αγ. Νικολάου
Φοιτητές οι οποίοι σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο του Portland στο Oregon επισκέφτηκαν το δήμαρχο Ιεράπετρας

Reuters: Οι ΗΠΑ «πάγωσαν» την παράδοση εξοπλισμού για τα F-35 στην Τουρκία

το πρώτο χειροπιαστό βήμα για την ακύρωση της παράδοσης των μαχητικών F-35 στην Τουρκία προχωρούν οι ΗΠΑ, καθώς, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, η αμερικανική κυβέρνηση έχει ήδη σταματήσει την παράδοση του εξοπλισμού που σχετίζεται με τα συγκεκριμένα αεροσκάφη.

Η εν λόγω κίνηση έρχεται στον απόηχο των επανειλημμένων αμερικανικών προειδοποιήσεων ότι η επιμονή της Άγκυρας για την απόκτηση του ρωσικού συστήματος S-400 θα επιφέρει συνέπειες.

Μάλιστα, όπως επισημαίνει το Reuters, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν ήδη ειδοποιήσει του Τούρκους ομολόγους τους ότι η Ουάσινγκτον έχει αποφασίσει να μην προχωρήσει στην αποστολή του εξοπλισμού που σχετίζεται με την προετοιμασία της παραλαβής των F-35.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Ουάσινγκτον έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει την Άγκυρα ότι η απόκτηση του S-400 θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα παραγωγής των F-35, αλλά ακόμα και να οδηγήσει στην ματαίωση της παράδοσης των αεροσκαφών ή και στην επιβολή γενικότερων κυρώσεων. Μάλιστα κάτι τέτοιο προβλέπεται από την χρήση του Νόμου Περί Αντιμετώπισης των Αντιπάλων της Αμερικής Μέσω Κυρώσεων (CAATSA), καθώς η κατασκευάστρια εταιρία των S-400, Almaz-Antey Air and Space Defense Corporation JSC, βρίσκεται υπό καθεστώς κυρώσεων μετά την απόφαση που έλαβε η αμερικανική κυβέρνηση στις 27 Οκτωβρίου 2017.

Το Πεντάγωνο με μια ανακοίνωσή του διαβεβαίωσε απόψε ότι έχει λάβει μέτρα για να διασφαλίσει ότι η αλυσίδα εφοδιασμού των F-35 δεν θα πληγεί στην περίπτωση που η Τουρκία αποχωρήσει από το πρόγραμμα παραγωγής. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, αναπτύσσονται δευτερεύουσες πηγές για να αντικατασταθούν, εφόσον χρειαστεί, τα εξαρτήματα των F-35 που παράγονται από την Τουρκία.
www.real.gr

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist