Κινητοποίηση-διαμαρτυρία στον Άγιο Νικόλαο για να μην φύγει το όχημα διασώσεων της Πυροσβεστικής (βίντεο)

Στον Άγιο Νικόλαο παραμένει, «αποκλεισμένο» από διαμαρτυρόμενους δημοτικούς και εκπροσώπους κοινωνικών και παραγωγικών φορέων το ειδικό όχημα διασώσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγίου Νικολάου, το οποίο με διαταγή του ο Περιφερειακός Διευθυντής Κρήτης της Π.Υ. Νικ. Λαγουδάκης αποφάσισε να το μεταφέρει στο νεοϊδρυθέν Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ανωγείων, το οποίο θα εγκαινιάσει η υπουργός Προστασίας του Πολίτη κα Ολγα Γεροβασίλη.

Με την απομάκρυνση του οχήματος από τον Άγιο Νικόλαο ο Νομός Λασιθίου απογυμνώνεται από ένα αναντικατάστατο εργαλείο που έχει για να επεμβαίνει σε περιστατικά διάσωσης και απεγκλωβισμών σε κάθε σημείο του Νομού Λασιθίου.

Στην απόφαση του κ. Λαγουδάκη αντέδρασαν άμεσα και έντονα ο Δήμαρχος Αντ. Ζερβός και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Νίκος Κοκκίνης και Ι. Ανδριώτης, οι οποίοι το πρωί μετέβησαν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία μαζί με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λασιθίου Θ. Χαριτάκη και τον εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ Γ. Μπελούκα.

Από χθες έχουν ενημερωθεί η Περιφέρεια και η Αντιπεριφέρεια, οι βουλευτές και ήδη το ΚΙΝΑΛ κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή!

Είναι αδιανόητο, ο Νομός Λασιθίου να υφίσταται για άλλη μια φορά την «περίεργη» αυτή εις βάρος του μεταχείριση, με την οποία χάνει ένα εργαλείο το οποίο συνδέεται με την ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών. Έτσι ο Νομός μένει χωρίς κανένα τέτοιο όχημα, ενώ το Ρέθυμνο θα διαθέτει έτσι δύο!

Το θέμα είναι πολιτικό και απαιτείται πολιτική παρέμβαση σε υπουργικό επίπεδο συμφώνησαν οι δημοτικοί παράγοντες του Αγίου Νικολάου, καλώντας και τους άλλους δημάρχους του νομού να τοποθετηθούν στο πρόβλημα που προέκυψε. Ο κυβερνητικός βουλευτής Μαν. Θραψανιώτης που ενημερώθηκε άμεσα, ζήτησε από νωρίς το πρωί να έχει επικοινωνία με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Όλγα Γεροβασίλη για να την ενημερώσει σχετικά, ζητώντας την ανάκληση της απόφασης.

Μετά τις διαμαρτυρίες, το όχημα παραμένει προσωρινά στον Άγιο Νικόλαο και αναχώρησαν οι Υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου που είχαν έρθει να το παραλάβουν.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου επικοινώνησε και με το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας:

 

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ