Επίσκεψη του Κ. Δέρβου στον Δήμο και στην ΑΣΤΕΚ

Στον Αγιο Νικόλαο βρίσκεται από το μεσημέρι ο Πρόεδρος της κομματικής οργάνωσης νεολαίας της Ν.Δ. – ΟΝΝΕΔ – Κώστας Δέρβος. Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Γ. Μπαρμπούνη και κομματικά στελέχη, συναντήθηκε με το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου Αντώνη Ζερβό, στο Δημαρχείο, όπου συζήτησαν για το σημαίνοντα ρόλο που η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει παίξει καθ’ όλη την περίοδο της οικονομικής κρίσης στηρίζοντας τον ελληνικό λαό και καλείται να διαδραματίσει μέσα σε ένα νέο θεσμικό πλαίσιο, μετά τις δημοτικές εκλογές.

Ο κ. Δέρβος τόνισε ότι τρεις είναι οι πυλώνες που κράτησαν όρθια την ελληνική κοινωνία μέσα στην κρίση – η Εκκλησία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η οικογένεια. Ο κ. Δέρβος, που είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. είπε ότι η Αυτοδιοίκηση είναι ο πρώτος κυματοθραύστης των προβλημάτων του πολίτη, το αποκούμπι του σε αντιδιαστολή με το απόμακρο από τα προβλήματα της καθημερινότητας, κράτος. «Αυτή η κυβέρνηση έχει δαιμονοποιήσει τα πάντα και ό,τι δεν μπορούν να ελέγξουν θέλουν να το διαλύσουν, ενεργώντας καθαρά με μικροκομματικά κριτήρια και κίνητρα, χωρίς να καταλαβαίνουν τι ζημιά μπορεί να προξενήσουν στις τοπικές κοινωνίες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δέρβος.

Ο κ. Ζερβός τόνισε ότι ο κόσμος «εμάς ξέρει» και ακόμη και σε πολιτικά ζητήματα η τοπική κοινωνία ζητά από το Δήμο να μπει μπροστά και να διεκδικήσει και μάλιστα χωρίς να του επιτρέπει το κράτος την επαναστελέχωση. Χωρίς πόρους, μας πετάνε βορά στη μήνι του κόσμου γιατί ο κόσμος ταλαιπωρείται δέκα χρόνια τώρα και ενώ θέλουμε να τον βοηθήσουμε, δε μας το επιτρέπει το κράτος αυτό».

Η συζήτηση επεκτάθηκε στα θέματα της Ευρώπης, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί σήμερα και με τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει μετά τις ευρωεκλογές.

Στη συνέχεια, ο κ. Δέρβος μετέβη στη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης (ΑΣΤΕΚ) και συνομίλησε με τη Διευθύντρια της σχολής Ευαγγελία Σημαντηράκη από την οποία ενημερώθηκε για το καθεστώς λειτουργίας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Στη συνάντηση με τον πρόεδρο του Φοιτητικού Συλλόγου της ΑΣΤΕΚ Κων. Κορόβιλα, αναφέρθηκαν τα προβλήματα των φοιτητών και τα αιτήματα που προέβαλαν στην πρόσφατη κατάληψη της Σχολής, καθώς και για τη στάση απαθούς σιωπής από πλευράς του Υπουργείου Τουρισμού. Ο κ. Δέρβος ζήτησε να του αποσταλούν τα αιτήματα των φοιτητών και ο κ. Μπαρμπούνης ενημέρωσε ότι το θέμα της Τουριστικής Εκπαίδευσης και ειδικότερα ζητήματα λειτουργίας και διαβάθμισης των παραγωγικών σχολών του Υπουργείου Τουρισμού θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα της Ν.Δ.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ