Α. Πετράς: «η Ιεράπετρα πρέπει να έχει ένα στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης»

H ανάγκη να επιλυθούν τα χρόνια προβλήματα της Ιεράπετρας και να μπει ένα στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης για τα επόμενα 10 χρόνια ώστε και με τη συνεργασία του κόσμου και των συνδημοτών μας να δούμε μια πόλη όπως της αξίζει, όπως δικαιούμαστε, ήταν αυτό που ώθησε τον κ. Αντώνη Πετράς να διεκδικήσει τον Δημαρχιακό θώκο του Δήμου Ιεράπετρας.

«Μας ώθησε, συμπλήρωσε, η ανάγκη για να βελτιώσουμε την ποιότητα του νερού, για να κάνουμε καλύτερες, ποιοτικότερες και πιο σύγχρονες τις εισόδους της πόλεως, για να βελτιώσουμε την κινητικότητα, να δημιουργήσουμε νέους χώρους στάθμευσης, να στηρίξουμε τη νεολαία, τα παιδιά με περισσότερες παιδικές χαρές, τόσο στην πόλη όσο και στην ανάπτυξη των χωριών.

Να αλλάξουμε τον τρόπο συγκομιδής των απορριμμάτων και την εικόνα της πόλης  με την υπογειοποίηση των κάδων, να κάνουμε καινούργια λιμενικά έργα όπως τη Μαρίνα, να νομιμοποιήσουμε και να βελτιώσουμε την εικόνα του παραλιακού μετώπου με ένα σύγχρονο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ώστε να έχουμε ένα θελκτικό και αναμορφωμένο μέτωπο που θα δύναται να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες και να δώσει την ικανοποίηση στους δημότες ότι ζουν σε μια σύγχρονη και όμορφη πόλη.

Να κάνουμε τα χωριά μας μικρά «στολίδια» και να λύσουμε τα προβλήματα των ανθρώπων που ζουν σε αυτά και να δημιουργήσουμε τις ικανές προϋποθέσεις ώστε να αναπτυχθούν και να γίνουν επισκέψιμα.

Πάνω απ’ όλα να στηρίξουμε τον αγροτικό μας τομέα ώστε να βοηθήσουμε στην επίλυση των χρονιζόντων προβλημάτων – να δημιουργήσουμε ένα brand name για τα προϊόντα μας που θα ταξιδεύει σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο ώστε το προϊόν που παράγεται στην Ιεράπετρα και είναι άριστο ποιοτικά και μεγάλης διατροφικής αξίας, ελεγμένο με όλες τις απαιτούμενες από την Ε.Ε. πιστοποιήσεις. Σημαντικό σκέλος είναι και ο τουρισμός.

Θα στηρίξουμε και θα βελτιώσουμε την εικόνα που έχει η Ιεράπετρα, θα βελτιώσουμε τις υποδομές δημιουργώντας σημεία αξιόλογου ενδιαφέροντος αναδεικνύοντας τις αρχαιότητες και βελτιώνοντας μέσα από μια ολοκληρωμένη μελέτη την Κάτω Μερά που πρέπει να παίξει το ρόλο που απαιτείται για να συμπληρώσει την εικόνα της Ιεράπετρας. Να βελτιώσουμε το λιμανάκι στο Μακρύ Γιαλό για να βελτιωθεί η κατάσταση στην παραλία, στην Παχειά Άμμο ζητάμε ένα μεγάλο εμπορικό λιμάνι αλλά και να αξιοποιηθεί το λιμανάκι στα Φέρμα και στο Μύρτος και να ενταχθούν εντός χερσαίας ζώνης.

Επίσης, αναζήτηση βελτίωσης των Περιφερειακών δρόμων σε Παχειά Άμμο και Γρα Λυγιά, στήριξη του ευρωπαϊκού δικτύου ώστε η συνδετήρια οδός μεταξύ των χωριών και της Ιεράπετρας να ολοκληρωθεί χωρίς τα φαραωνικά έργα που δημιουργούν προβλήματα στις ιδιοκτησίες. Καθώς και επιμονή και προσπάθεια στο κομμάτι που αφορά την Ιεράπετρα με το Νότιο Οδικό Άξονα (Ιεράπετρα-Βιάννος-Αρκαλοχώρι-Ηράκλειο), τόσο προς τη Σητεία όσο και προς το Ηράκλειο, ώστε αφενός να μας φέρει πιο κοντά το επερχόμενο αεροδρόμιο στο Καστέλλι αλλά και να βελτιώσει την είσοδο και έξοδο της Ιεράπετρας προς τα μεγάλα κέντρα της Κρήτης.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ