Λασιθιώτες στο τρίαθλο Ironman70.3

Μια κορυφαία διοργάνωση σε διεθνές επίπεδο και το πιο απαιτητικό τρίαθλο παγκοσμίως, το Ironman 70.3 θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Κυριακή στην Costa Navarino, υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με οργανωτή την εταιρεία ΤΕΜΕΣ Α.Ε. του Costa Navarino. Ανάμεσα τους θα βρίσκονται και ονόματα από το Λασίθι, όπως ο Μιχάλης Αγιασμάτης από τη Σητεία, ο διαιτητής ποδοσφαίρου του ΣΔΠ Λασιθίου Σπύρος Κολυτάς που κατοικεί στον Άγιο Νικόλαο και ο αδερφός του Γιάννης Κολυτάς.

Πέρα από τις υψηλές προδιαγραφές, το IRONMAN®70.3®Greece, Costa Navarino αποτελεί έναν ιδιαίτερα απαιτητικό αγώνα, συνδυασμό πολλών δεξιοτήτων αλλά και αντοχής, καθώς περιλαμβάνει 1,9 χιλιόμετρα κολύμπι, 90 χιλιόμετρα ποδήλατο και 21,1 χιλιόμετρα τρέξιμο, συνεχόμενα, χωρίς κενό ή ενδιάμεση διακοπή.

Ο αγώνας Ironman, ξεκίνησε στο Waikiki της Χαβάης πριν από 40 χρόνια ακριβώς. Είναι ο πιο απαιτητικός μονοήμερος αγώνας, καθώς οι αθλητές καλύπτουν περίπου 4χλμ. κολύμβησης, 180 χλμ. ποδήλατο και έναν μαραθώνιο, 42.2χλμ! Σήμερα, έχει καθιερωθεί ως η κορυφαία παγκόσμια διοργάνωση τρίαθλου, έχει παρουσία σε πάνω από 55 χώρες και πιστό κοινό που ξεπερνά το 1.000.000 ενεργούς αθλητές και 5.500.000 φανατικούς θεατές που το ακολουθούν στις χώρες που διοργανώνεται.