Την Μονάδα Κατ’ Οίκον Νοσηλείας Ογκολογικών Ασθενών και την ΤΟΜΥ Αγ. Νικολάου εγκαινίασε ο Υπουργός Υγείας Α. Ξανθός (βίντεο)

Την «κόκκινη κορδέλα» στην Μονάδα Κατ Οίκον Νοσηλείας Ογκολογικών Ασθενών Αγίου Νικολάου στο «Διαλυνάκειο» Νοσοκομείο Νεάπολης και στην 1η Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.) Αγίου Νικολάου στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αγ. Νικολάου, έκοψε το πρωί του Σαββάτου ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, στο πλαίσιο της παρουσίας του στον Άγιο Νικόλαο και στην εκδήλωση για τον απολογισμό των 4 Νοσοκομείων του Νομού.

Πρώτο σταθμό του Υπουργού αποτέλεσε το «Διαλυνάκειο» Νοσοκομείο, όπου και εγκαινίασε την Μονάδα Κατ Οίκον Νοσηλείας Ογκολογικών Ασθενών Αγίου Νικολάου, παρουσία μεταξύ άλλων του βουλευτή Λασιθίου Μαν. Θραψανιώτη, της Διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ Ελένης Μαυρομάτη, της Διοικήτριας του ΓΝΑΝ Μαρίας Σπινθούρη, του Διοικητή του Διαλυνάκειου Νίκου Παντιέρα και των υπευθύνων ιατρών της Μονάδας, που συζήτησαν με τον κ. Ξανθό σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της.

Ακολούθησαν τα εγκαίνια της 1ης Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.) Αγίου Νικολάου στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αγ. Νικολάου, με τον κ. Ξανθό να ξεναγείται στους χώρους της δομής και να ενημερώνεται από τους αρμοδίους σχετικά με τη λειτουργία και τη σημασία της, παρουσία μεταξύ άλλων και του Δημάρχου Αγ. Νικολάου Αντώνη Ζερβού με τον οποίο είχε και σύντομη συνομιλία. Παρόντες επίσης ο Υπεύθυνος του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Μανόλης Φαζάκης και υπεύθυνοι ιατροί και εργαζόμενοι της δομής.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ