Ανακοίνωση κατά πάντων εξέδωσε η Νίκη Σητείας η οποία εστάλη σε ΕΠΣ Λασιθίου και ΚΕΔ με αφορμή τις διαιτητικές αποφάσεις στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΑΟΑΝ για την 3η αγωνιστική των play off, στην οποία αναφέρει αναλυτικά.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΠΡΟΣ: -ΕΠΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ -ΚΕΔ
ΤΙΤΛΟΣ: «ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΝΟΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΝΤΟΣ ΣΦΥΡΙΓΜΑΤΟΣ»
-Πρωταγωνιστές: ΔΣ ΕΠΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ, ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
Μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στο χθεσινό ματς στην Αμμούδα μεταξύ του ΑΟΑΝ και της ΝΙΚΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ, το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε σεβόμενοι τους κόπους των αθλητών μας και του συμβουλίου που μια ολόκληρη χρονιά έτρεξαν και μόχθησαν, είναι να ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ!! Να φωνάξουμε προς όλους αυτούς που δεν σεβάστηκαν τίποτα απ’ όλα όσα κάναμε όλη αυτή τη χρονιά προκειμένου να δούμε την ομάδα μας εκεί που ονειρευόμαστε. ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ.
Δυστυχώς όμως κάποιοι είχαν άλλες σκέψεις από τις δικές μας και φρόντισαν σε 7 ακριβώς δευτερόλεπτα να καταστρέψουν τους κόπους 30 και πλέον ανθρώπων. Τόσο διήρκησε η φάση από την οποία η ομάδα του ΑΟΑΝ κερδίζει «πέναλτυ» και αποβολή του ποδοσφαιριστή μας.Στο σκηνή αυτή του έργου οι πρωταγωνιστές έχουν ονόματα. Είναι ο διαιτητής της αναμέτρησης «Κος» Σωτηριάδης και ο επόπτης «Κος» Πάγκαλος. Τα εισαγωγικά δεν είναι τυχαία.. Για να εισαι πραγματικός κύριος θα πρέπει να σέβεσαι τους κόπους μιας ομάδας…
Σε 7 δευτερόλεπτα λοιπόν αυτοί οι “κύριοι” επέτρεψαν:
α)Ο «Κος» Πάγκαλος να εκτελεστεί ένα πλάγιο άουτ 15(!!!)μέτρα πιο κάτω από εκεί που βγήκε η μπάλα δημιουργώντας τη φαση του “πέναλτυ” και
β) Ο «Κος» Σωτηριάδης στη συνέχεια της φάσης να υποδείξει ανύπαρκτο “πέναλτυ” (ήταν φάουλ εκτός περιοχής) και κόκκινη κάρτα στον παίκτη της ομάδας μας Ousmane Sakho.
Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να παίξουμε για 70 περίπου λεπτά με 10 παίκτες σε ένα τέτοιας έντασης ντέρμπυ.
Φυσικά οι «κύριοι» αυτοί δεν πήγαν μόνοι τους εκεί…ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕ!!!
Στις 1/4/2019,προσκλήθηκαν οι 4 ομάδες(ΝΙΚΗ, ΑΟΑΝ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, ΕΛΟΥΝΤΑ) που θα συμμετείχαν στα play off να συζητήσουν με το ΔΣ της ΕΠΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ τις λεπτομέρειες των play off όπως τα γήπεδα τέλεσης, τον ορισμό διαιτητών κλπ κλπ.
Αφού έγινε κουβέντα για τα γήπεδα, η κουβέντα πήγε στη διαιτησία. Αποφασίστηκε να παίξουν αξιολογημένοι διαιτητές και ΑΝ ζητηθεί να έρθουν σε κάποιο ματς διαιτητές από άλλο νομό αυτό δεν θα έβρισκε αντίθετη καμιά ομάδα. Το σκεπτικό ήταν να μην απαξιώσουμε τους διαιτητές του νομού μας..Σαμπως αυτοί το εκτίμησαν(αυτοί οι δυο «κύριοι» εννοούμε)..
Για την επίμαχη αγωνιστική της διαιτητικής ντροπής αρχικά ορίστηκε ο Κος Κολυτάς (αυτός είναι επίτηδες χωρίς εισαγωγικά)..Τρεις μέρες πριν το ματς μας ανακοινώνεται ότι ο Κος Κολυτας θα λείπει τελικά..και στην θέση του θα μπει ο «Κος» Σωτηριάδης…
Βλέποντας λοιπόν το έργο να εξελίσσεται ζητάμε με έγγραφο την ίδια μέρα (10/4/2019,Αρ.Πρωτ:30) οι διαιτητές της αναμέτρησης να μην είναι κανείς τους ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΜΕΤΡΗΘΟΥΝ. Ζητάμε το λογικό,το προφανές και ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ δηλαδή..
Ο «Κος» (μην τα ξαναλέμε..) Λουτσέτης (Πρόεδρος ΕΠΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ) επικοινωνεί με τον πρόεδρο μας και τον ενημερώνει ότι έχει δώσει οδηγίες στους διαιτητές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί (πιάσαν τόπο πρόεδΡΕ..) και ότι όλα θα πάνε καλά….
Για να μην κουράζουμε…τα υπόλοιπα τα είδατε στο βίντεο με τις φάσεις του αγώνα…
Ο «Κος» Σωτηριάδης (πρώην παίκτης του ΑΟΑΝ.. κάτοικος Αγίου Νικολάου, όπως και οι άλλοι δύο…) αποφάσισε να διαμορφώσει και ΝΑ ΑΛΛΟΙΩΣΕΙ το αποτέλεσμα του κρισιμότερου ματς της χρονιάς. Πάντα με τη βοήθεια του «Κου» Παγκαλου, ο οποίος συμβούλευε τον διαιτητή ότι στο πέναλτυ.. “μεσα είναι”!! Το άουτ 15 μέτρα μπροστά δεν ήξερε να το δει..
Μοναδικός διασωθέντας στο διαιτητικό ναυάγιο είναι ο β’ βοηθός Κος Βλάσσης..
Εν Κατακλείδι
α) Ανακοινώνουμε στην ΕΠΣ Λασιθίου ότι δεν είναι ευπρόσδεκτοι πλέον στην κατά τα άλλα φιλόξενη πόλη της Σητείας (θεσμικά τουλάχιστον..).
β)Ανακοινώνουμε την άρση της εμπιστοσύνης μας προς την ΕΠΣ και την καθιστούμε απολύτως υπεύθυνη για τα όσα συνέβησαν στο χθεσινό ματς.
γ)Δηλώνουμε ότι είναι ανίκανοι, τόσο αυτοί όσο και η επιτροπή διαιτησίας, να προστατέψουν τα συμφέροντα των ομάδων και να διοργανώσουν ένα πρωτάθλημα με όρους ισονομίας και δικαίου.
δ)Απαιτούμε να μην ξανασφυρίξει ο «Κος» Σωτηριάδης και ο «Κος» Πάγκαλος την ομάδα μας. Παρόλα αυτά θα θέλαμε το τελευταίο τους παιχνίδι στη Σητεία να είναι το τελευταίο της σειράς των play off με τον ΑΟΑΝ, ώστε να βάλουν και τον επίλογο στην κωμωδία αυτή που παρακολουθήσαμε.. Έτσι για να τους «χειροκροτήσει» η πόλη μας…
ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ…..
ΧΩΡΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΕΚ ΤΟΥ ΔΣ ΑΟ ΝΙΚΗ ΣΗΤΕΙΑΣ