Τσιόδρας: «Οι δύο υπουργοί έστειλαν το λάθος μήνυμα» – Ποια ονόματα ακούγονται μετά τις παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου
Έκρηξη των κρουσμάτων δάγκειου πυρετού στη Λατινική Αμερική
Τέλος οι παρατάσεις για τα POS, έρχονται πρόστιμα
Αύξηση του κατώτατου μισθού θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ 29-3-2024
Να ολοκληρωθεί η παρέμβαση στο παλιό εθνικό δίκτυο ζητά ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου
Θ. Χαριτάκης: Η σημερινή κατάσταση των Νοσοκομείων είναι χειρότερη από ποτέ, οι αρμόδιοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων (βίντεο)
Το «NIKO Seaside Resort» ανοίγει και υποδέχεται τους πρώτους τουρίστες
Περισσότερες από 78.000 αιτήσεις σε 9 ημέρες στον 4ο κύκλο χρηματοδότησης για αγορά και διασύνδεση POS
Παραιτήθηκαν ο Σταύρος Παπασταύρου και ο Άγγελος Μπρατάκος
Ηχηρό μήνυμα Λασιθιωτών στο Συλλαλητήριο για την Υγεία

Επιστήμονες εκτύπωσαν καρδιά με αγγεία από ανθρώπινους ιστούς

Μία πολύ σημαντική επιστημονική έρευνα που ενδεχομένως θα συμβάλει αποφασιστικά στη θεραπεία καρδιαγγειακών νόσων και στην πρόληψη της απόρριψης μοσχευμάτων, παρουσιάστηκε την Δευτέρα στο Τελ Αβίβ.

Ερευνητές του πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ παρουσίασαν στους δημοσιογράφους ένα πρωτότυπο ανθρώπινης καρδιάς τρισδιάστατης εκτύπωσης από ανθρώπινους ιστούς και με αγγεία. Πρόκειται για μία αδρανή καρδιά μεγέθους κερασιού, βυθισμένη μέσα σε υγρό.

«Είναι η πρώτη φορά που τυπώνουμε μια καρδιά ολόκληρη μαζί με τα κύτταρά της και τα αιμοφόρα αγγεία της, είναι επίσης η πρώτη φορά που χρησιμοποιούμε ύλη και κύτταρα προερχόμενα από τον ασθενή», είπε ο καθηγητής Ταλ Ντβιρένας, επικεφαλής της σχετικής έρευνας.

Στο παρελθόν, επιστήμονες είχαν καταφέρει να παραγάγουν τη δομή μιας καρδιάς, όμως με συνθετικά ή φυσικά στοιχεία τα οποία δεν προέρχονταν από τον ασθενή, με κίνδυνο να υπάρξει ανοσολογική αντίδραση του οργανισμού, είπε σε εργαστήριο του πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ.

Στο αντίστοιχο άρθρο που δημοσιεύεται από την επιστημονική επιθεώρηση Advanced Science, οι συντάκτες της μελέτης αναφέρουν πως επινόησαν μια διαδικασία που επιτρέπει όχι μόνο να παράγεται, από κύτταρα που έχουν ληφθεί από τον ιστό του ασθενούς, η υδρογέλη που χρησιμεύει για να κατασκευασθούν καρδιακά επιθέματα με αγγεία απολύτως συμβατά με τον δέκτη, αλλά και ολόκληρες κυτταρικές δομές μαζί με τα κύρια αγγεία τους, όπως καρδιές.

«Μολονότι η τρισδιάστατη εκτύπωση θεωρείται πως είναι μια υποσχόμενη προσέγγιση για τη δημιουργία ολόκληρων οργάνων, εξακολουθούν να παραμένουν πολλές δυσκολίες», σημειώνουν οι ερευνητές.

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist