Βραβεύτηκε το St Nicolas Bay Resort Hotel & Villas
Ευπρεπίζεται ο παραλιακός δρόμος του Αγίου Νικολάου βάφονται τα κάγκελα, αλλάζουν οι λάμπες φωτισμού
Με Λασιθιώτικες πρωτιές και διακρίσεις τα «Καζαντζάκεια»
Διαπρέπει διεθνώς το ηλεκτρονικό σχήμα Teknovore – Δημιουργός του ο Γ. Κλώντζας (βίντεο)
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία παραλαβής από το Δήμο του ημιτελούς έργου κατασκευής του 2ου Βρεφονηπιακού Σταθμού Αγίου Νικολάου
Παρεμβάσεις στις Δημοτικές Κοινότητες ολόκληρου του Δήμου Σητείας
Σκιές και Φως : Ξετυλίγοντας το νήμα της ψυχής
Αγορά οικοπέδου στο ΒΙΟΠΑ για τις ανάγκες της Π.Ε. Λασιθίου
Θετικό ξεκίνημα για το «ΕΥΝΙΚΗ» – Στο βάθρο του Πανελλήνιου διασυλλογικού αγώνα J24
Αποκατάσταση της Μονάδας Επεξεργασίας των τοξικών στραγγισμάτων του ΧΥΤΑ Αγ. Νικολάου
Φοιτητές οι οποίοι σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο του Portland στο Oregon επισκέφτηκαν το δήμαρχο Ιεράπετρας

Αχτσιόγλου: Το έργο μας έχει σαφές ταξικό πρόσημο και μας δένει με την κοινωνία

«Μπορεί να μην έχουμε μαζί μας τα μεγάλα εκδοτικά συμφέροντα, τους τίτλους των εφημερίδων, κουβαλάμε, όμως, μαζί μας ένα συγκεκριμένο και με σαφές ταξικό πρόσημο έργο, το οποίο μας δένει με την κοινωνία» τονίζει η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

«Η υλοποίηση των δεσμεύσεων που αναλάβαμε απέναντι στη μεγάλη κοινωνική πλειονότητα το 2015, δηλαδή η οριστική έξοδος από τα μνημόνια, η ανάκαμψη της οικονομίας, η ενίσχυση του εισοδήματος και της διαπραγματευτικής θέσης των εργαζομένων και η προστασία των πλέον ευάλωτων, είναι το όπλο μας στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις» σημειώνει η κ. Αχτσιόγλου  σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Αυγή της Κυριακής» και υπογραμμίζει ότι στις αναμετρήσεις αυτές «θα συγκρουστούν δύο απολύτως διακριτά πολιτικά σχέδια. Αυτό της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που θέλει οι εργαζόμενοι και η μεγάλη κοινωνική πλειονότητα να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα εποχή και οι πολιτικές να καθορίζονται από τις δικές τους ανάγκες και αυτό της ΝΔ που θέλει τους πολλούς στο περιθώριο και τις πολιτικές να καθορίζονται από τα συμφέροντα της οικονομικής ελίτ».

Αναφερόμενη στην υποχρεωτική αιτιολόγηση των απολύσεων, που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις στα Ταμεία, η υπουργός Εργασίας επισημαίνει ότι πρόκειται για μία ρύθμιση-τομή στην προστασία της εργασίας στη χώρα μας. «Μέχρι σήμερα», τονίζει, «οι απολύσεις ήταν αναιτιολόγητες. Πράγμα που, όπως αντιλαμβάνεστε, άφηνε τεράστιο περιθώριο ασυδοσίας. Πλέον, η καταγγελία της σύμβασης από τον εργοδότη θα πρέπει να δικαιολογείται από βάσιμο λόγο, που να αποδεικνύεται επαρκώς και να συνδέεται με την ικανότητα ή τη συμπεριφορά των εργαζομένων ή να βασίζεται στις λειτουργικές απαιτήσεις της επιχείρησης. Σε περίπτωση απόλυσης χωρίς βάσιμο λόγο, οι εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα να θεωρήσουν την απόλυση άκυρη και να συνεχίσουν να εργάζονται στον εργοδότη τους, ενώ συγχρόνως διατηρούν το δικαίωμα καταβολής όλων των μισθών τους (μισθοί υπερημερίας). Επίσης, έχουν δικαίωμα σε επαρκή αποζημίωση» συμπλήρωσε η κ. Αχτσιόγλου.
www.real.gr

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist