Να ολοκληρωθεί η παρέμβαση στο παλιό εθνικό δίκτυο ζητά ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου
Θ. Χαριτάκης: Η σημερινή κατάσταση των Νοσοκομείων είναι χειρότερη από ποτέ, οι αρμόδιοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων (βίντεο)
Το «NIKO Seaside Resort» ανοίγει και υποδέχεται τους πρώτους τουρίστες
Περισσότερες από 78.000 αιτήσεις σε 9 ημέρες στον 4ο κύκλο χρηματοδότησης για αγορά και διασύνδεση POS
Παραιτήθηκαν ο Σταύρος Παπασταύρου και ο Άγγελος Μπρατάκος
Ηχηρό μήνυμα Λασιθιωτών στο Συλλαλητήριο για την Υγεία
Από μικρό ξενοδοχείο στην Ελούντα ζητείται άτομο για προετοιμασία πρωινού
Κ. Καραταράκης: Στεκόμαστε ενάντια στην εμπορευματοποίηση του Ε.Σ.Υ., να μείνουμε μακριά από διχαστικές λογικές του παρελθόντος (βίντεο)
Μ. Καλαϊτζάκης: “Ήρθε η ώρα να ακούσουν τον λαό του Λασιθίου”
Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ από το Λασίθι: Τα Νοσοκομεία δεν είναι ξενοδοχεία να μετράμε την πληρότητα ή σούπερ μάρκετ να πουλάνε υπηρεσίες (βίντεο)
Η 12η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΛ
Κατανομή ηλεκτρικού χώρου στην Κρήτη

Τέλος τα Σαββατοκύριακα… ξεκούρασης για τους Ισπανούς

Στα 5,83 εκατ. έφθασαν το 2018 οι εργαζόμενοι στην Ισπανία που απασχολούνται δύο, ή και παραπάνω Σάββατα τον μήνα, προκειμένου να αντισταθμίσουν το κόστος ζωής που έχει επιβάλλει στην κοινωνία η οικονομική κρίση, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ΙΝΑ).

Είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος αριθμός που στατιστικά έχει καταγραφεί, μετά τα 5,85 εκατ. των εργαζομένων το 2017, που ακόμα αποτελεί ρεκόρ.

Όσον αφορά στην εργασία τις Κυριακές, η ΙΝΑ αναφέρει στην έκθεσή της πως για 894.000 εργαζόμενους είναι μία πραγματικότητα για μία φορά τον μήνα, ενώ για άλλους 3,4 εκατ. εργαζομένους η κυριακάτικη απασχόληση είναι μέρος της ζωής τους για δύο, ή παραπάνω φορές.

Οι αριθμοί αυτοί είναι οι υψηλότεροι από το 2007 και δείχνουν μια περαιτέρω αυξητική τάση δεδομένης της επέκτασης λειτουργίας όλο και περισσότερων καταστημάτων τις Κυριακές και εξαιτίας της κατακόρυφης αύξησης της τουριστικής κίνησης.

Εντός μίας δεκαετίας, οι εργαζόμενοι το Σάββατο αυξήθηκαν από 27,8% στο 30,2% και εκείνοι που εργάζονται τουλάχιστον δύο Κυριακές από 13,8% σε 17,6%.

Και όλα αυτά τα ποσοστά καταγράφονται την ώρα που δεν έχει μειωθεί η ανεργία στην Ισπανία σε επίπεδα προ κρίσης. Στα τέλη του 2007 υπήρχαν 20,7 εκατ. εργαζόμενοι, σήμερα ανέρχονται σε 19,6 εκατ.

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist