Η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο της πολιτικής εξωστρέφειας και «ανοίγματος» νέων αγορών, για την προώθηση των ποιοτικών, προϊόντων του νησιού, συμμετείχε για πρώτη φορά στη διεθνή έκθεση Natural & Organic Products Europe στο εκθεσιακό του ExCel, στο Λονδίνο.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την Enterprise Greece. Παράλληλα, υποστηρίχτηκε  από την Πρεσβεία της Ελλάδος στο Λονδίνο και το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, το Ελληνικό-Βρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, τις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδος, Κρήτης και Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, το Επιμελητήριο Λάρισας και τον Οργανισμό Πιστοποίησης ΔΗΩ.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν 875 εκθέτες από 20 χώρες:  το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, τον Καναδά, την Κίνα, την Κύπρο, τη Ρωσία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Λιθουανία, Νέα Ζηλανδία, το Περού, την Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σιγκαπούρη & τις ΗΠΑ.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης, συμμετείχαν έξι εταιρείες με φυσικά, ποιοτικά, «δυναμικά» προϊόντα όπως βιολογικά και συμβατικά βότανα, ελαιόλαδο, ελιές, βιολογικό παστέλι, παραδοσιακά γλυκά, μέλι και προϊόντα μελιού.

Οι εμπορικοί επισκέπτες ξεπέρασαν τους 12.000, μεταξύ των οποίων μεγάλες εταιρείες αγοραστών όπως οι : Holland & Barrett, Amazon, Boots, Aldi, Marks & Spencer, Waitrose, Ocado, Tesco, Sainsbury’s, Morrisons, Superdrug, Whole Foods Market, Infinity Foods, Planet Organic, The Health Store, Suma, Tree of Life, CLF, Kinetic και πολλοί άλλοι.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης στήριξαν τα στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης, Ελένη Δρακωνάκη και Μαρία Γιαμπαζολιά.