Αρχική Άλλα νέα Ελλάδα Τσακαλώτος για Πολάκη: Στην πολιτική αντιπαράθεση πρέπει να υπάρχουν όρια

Τσακαλώτος για Πολάκη: Στην πολιτική αντιπαράθεση πρέπει να υπάρχουν όρια

Με παρέμβασή του στα social media ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σχολιάζει το θέμα που δημιουργήθηκε μετά το σχόλιο του Πολάκη για τον Κυμπουρόπουλο.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε μια προσπάθεια να τηρήσει τις αποστάσεις αποδίδει την παρέμβαση Πολάκη  στον «δημόσιο διάλογο χωρίς κόκκινες γραμμές» , αναφέρεται και σε δικές του περιπτώσεις που έχει «παραφερθεί», λέει ότι η δήλωση του κ. Κυμπουρόπουλου «και εμένα μου φάνηκε υπερβολικά νεοφιλελεύθερη», ωστόσο επισημαίνει ότι «πρέπει να υπάρχουν όρια» στην πολιτική αντιπαράθεση.

Στην ανάρτησή του στο Facebook ο υπουργός Οικονομικών αναφέρει:

«Η παρέμβαση του κ. Πολάκη θεωρώ ότι είναι  φυσικό επακόλουθο ενός δημοσίου λόγου χωρίς κόκκινες γραμμές, θιασώτες του οποίου υπάρχουν σε όλο το πολιτικό φάσμα. Και εγώ αρκετές φορές έχω παραφερθεί στη Βουλή ακόμα και σε άτομα της αντιπολίτευσης που σέβομαι – δεν τους ονομάζω για να μην τους εκθέσω! Αυτή είναι η λογική της πολιτικής αντιπαράθεσης. Αλλά πρέπει να υπάρχουν όρια.

Η δήλωση του κ. Κυμπουρόπουλου και εμένα μου φάνηκε υπερβολικά νεοφιλελεύθερη. Οι άνθρωποι με αναπηρία χρειάζονται στήριξη για να είναι σε θέση να έχουν τις ίδιες δυνατότητες που έχουν οι άλλοι πολίτες. Με αυτή την έννοια η στήριξη δεν αποτελεί ούτε δώρα ούτε εύνοια. Και είμαι περήφανος που η δική μας κυβέρνηση πράττει με βάση αυτή την αρχή. Από εκεί και πέρα οι αριστεροί και αριστερές σέβονται και στηρίζουν τους ανθρώπους με αναπηρία όπως και άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, είτε είναι δεξιοί, είτε  κεντρώοι, είτε  αριστεροί.»
www.real.gr