Τσιόδρας: «Οι δύο υπουργοί έστειλαν το λάθος μήνυμα» – Ποια ονόματα ακούγονται μετά τις παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου
Έκρηξη των κρουσμάτων δάγκειου πυρετού στη Λατινική Αμερική
Τέλος οι παρατάσεις για τα POS, έρχονται πρόστιμα
Αύξηση του κατώτατου μισθού θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ 29-3-2024
Να ολοκληρωθεί η παρέμβαση στο παλιό εθνικό δίκτυο ζητά ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου
Θ. Χαριτάκης: Η σημερινή κατάσταση των Νοσοκομείων είναι χειρότερη από ποτέ, οι αρμόδιοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων (βίντεο)
Το «NIKO Seaside Resort» ανοίγει και υποδέχεται τους πρώτους τουρίστες
Περισσότερες από 78.000 αιτήσεις σε 9 ημέρες στον 4ο κύκλο χρηματοδότησης για αγορά και διασύνδεση POS
Παραιτήθηκαν ο Σταύρος Παπασταύρου και ο Άγγελος Μπρατάκος
Ηχηρό μήνυμα Λασιθιωτών στο Συλλαλητήριο για την Υγεία

Τσίπρας: Αποκρουστική η ψηφοθηρική εργαλειοποίηση της αναπηρίας – Μητσοτάκης: Ο πολακισμός είναι φασισμός

Τριήμερη πολιτική κόντρα σε πολύ υψηλούς τόνους αναμένεται να έχουμε από την Τετάρτη στη Βουλή, μετά την μετατροπή της πρότασης μομφής κατά του Παύλου Πολάκη που κατέθεσε η ΝΔ σε ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης.

Τα πρώτα «δείγματα» του τι θα ακολουθήσει έδωσαν τόσο ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης από την Βουλή, όσο και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη.

Μητσοτάκης: Ο πολακισμός είναι φασισμός

Με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη να μιλά  για χυδαία επίθεση και απάνθρωπη στάση  ενός υπουργού Υγείας απέναντι σε έναν νέο επιστήμονα με αναπηρία κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας σε βάρος του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για την επίθεσή του κατά του υποψηφίου ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Στέλιου Κυμπουρόπουλου.

Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε την αναφορά του κ. Τσίπρα  στο αψύ Σφακιανό Πολάκη λέγοντας χαρακτηριστικά: “τι δουλειά έχει η Κρητική Λεβεντιά με έναν θρασύδειλο πολιτικό τραμπούκο;”.

“Χυδαίος”, “άξεστος” ,”άθλιος”, “άνανδρος”, “τέρας”, “πρόσωπο του φασισμού” είναι μόνο λίγοι από τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προσθέτοντας ότι η δημοκρατική Βουλή οφείλει να τον καταδικάσει.

Τσίπρας: Αποκρουστική η ψηφοθηρική εργαλειοποίηση της αναπηρίας

Σκληρή επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «η ψηφοθηρική εργαλειοποίηση της αναπηρίας που επιχειρεί ο κος Μητσοτάκης είναι εξοργιστική. Μειώνει τα άτομα με αναπηρία», προσθέτοντας: «Λες κι η βασική αντίθεση συμφερόντων των πολλών δεν είναι με την ολιγαρχία που ο ίδιος εκπροσωπεί αλλά με τον Πολάκη. Η ψηφοθηρική εργαλειοποίηση της αναπηρίας είναι πιο αποκρουστική από μια άστοχη πολιτική αντιδικία. Μειώνει το συμπαθή κ. Κυμπουρόπουλο και κάθε πολίτη με αναπηρία».

«Δεν έπαθε καμία ηθική κρίση ο κ. Μητσοτάκης ούτε με τον κ. Κυμπουρόπουλο ή με το αναζεσταμένο φαγητό της πυρκαγιάς στο Μάτι. Κάλυψε το Νίκο Γεωργιάδη για τη υπόθεση παιδοφιλίας», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Μετατρέπουμε την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας ότι «Ζίμενς-Novartis-offshore θα συνοδεύουν τον κ. Μητσοτάκη».

Πρόταση μομφής κάνουν οι πολίτες στον κ. Μητσοτάκη ανέφερε ο πρωθυπουργός τονίζοντας πως στην Βουλή θα μιλήσουμε για τη νέα οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Δραγασάκης: Το πρόβλημά σας είναι η απήχηση του Τσίπρα

Την απόφαση της κυβέρνησης να μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας της Ν.Δ σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη ανακοίνωσε στη Βουλή ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. Αποφεύγοντας εντέχνως να αναφερθεί στην ουσία της δήλωσης Πολάκη σε βάρος του Στέλιου Κυμπουρόπουλου -περιορίστηκε να πει ότι είναι δικαίωμα του καθενός να έχει τη δική του άποψη και ότι η δήλωσή του κρίθηκε και κρίνεται από την κοινωνία- ο κ. Δραγασάκης κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι είκοσι ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές δεν θέλει να μιλήσει για τα προβλήματα και τις λύσεις αλλά για το ήθος των Υπουργών.

ΝΔ: Ο Δραγασάκης απέφυγε να καλύψει τον Πολάκη

«Η επιλογή όλων ανεξαιρέτως των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ να απουσιάζουν από μια συζήτηση πρότασης μομφής κατά συναδέλφου τους δεν έχει προηγούμενο. Και προφανώς αποτελεί μια ακόμη ένδειξη ότι κανένα κυβερνητικό στέλεχος δεν ήθελε σήμερα  να ταυτισθεί ακόμη και η εικόνα του με τον κ. Πολάκη», αναφέρουν πηγές της ΝΔ..

«Ο κ. Δραγασάκης έμοιαζε σήμερα σαν να υποχρεώθηκε παρά τη θέλησή του να εκπροσωπήσει τον κ. Τσίπρα. Και δεν είναι βέβαια τυχαίο ότι αν και προκλήθηκε ευθέως από τον κ. Μητσοτάκη, απέφυγε και εκείνος στις τοποθετήσεις του να καλύψει τον Παύλο Πολάκη», προσθέτουν οι πηγές της ΝΔ.
www.real.gr

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist