Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η Αδελφοποίηση του Γυμνασίου της Νεάπολης με το αντίστοιχο του Αγίου Δομετίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο σχολείο της Κύπρου, όπου και έχει μεταβεί αντιπροσωπεία του Γυμνασίου Νεάπολης αποτελούμενη από τον Διευθυντή Γιώργο Χαβάκη, δύο καθηγητές και 28 συνολικά μαθητές. Από την πλευρά του Γυμνασίου Αγ. Δομετίου το παρών έδωσαν ο Διευθυντής Γιώργος Στρατουράς και τα 35 παιδιά που αποτελούσαν την Ομάδα Αδελφοποίησης.

Οι παραδοσιακοί χοροί, οι φορεσιές, τα βίντεο που παρουσίασαν οι μαθητές του Νεαπολίτικου σχολείου προέβαλλαν με τον καλύτερο τρόπο τα ήθη, τα έθιμα, τις ομορφιές, την Κρητική διατροφή, το Επάνω Μεραμπέλλο, το Νομό Λασιθίου και όλη την Κρήτη.

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Κυπριακού σχολείου ευχαρίστησαν την αντιπροσωπεία του Γυμνασίου Νεάπολης τόσο για όλη την διαδικασία όσο και για τα δώρα που τους προσέφεραν αλλά και για την πρόσκληση που τους απηύθυναν να έλθουν στην περιοχή μας, περί τα τέλη του Οκτώβρη.

Όπως είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο κ. Χαβάκης, γίνεται προσπάθεια προκειμένου το σχολείο να επισκεφθεί – σήμερα ή αύριο – τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β΄.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

  • Αναλυτικό ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο της ΑΝΑΤΟΛΗΣ