Κοντά 70 χρόνια πριν, στις 9 Μαΐου 1950, ο τότε Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών Ρόμπερτ Σούμαν διατύπωσε το όραμά του για την ενωμένη Ευρώπη.

Η 9η Μαΐου καθιερώθηκε έκτοτε ως ημέρα εορτασμού της Ευρώπης.

Γιορτάζουμε μαζί την ειρήνη, την ενότητα, τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δικαιοσύνη.

Γιορτάζουμε τις ίσες ευκαιρίες, την σύγκλιση, τη συνοχή, την προσβασιμότητα και τις ελευθερίες στην έκφραση και τις κινήσεις προσώπων και υπηρεσιών.

Και δεν ξεχνούμε πως πάνω από όλα αυτά, καταλύτης κάθε οικοδομήματος είναι ο Άνθρωπος, κύτταρο κάθε πολιτικής είναι ο Πολίτης.

Από αυτά ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Ένωση, και στηρίχτηκε στα οράματα όσων πίστεψαν στην προσπάθεια, αλλά και στη συνεργασία των πολλών, των πολλών λαών, των πολλών κρατών, των πολλών ταχυτήτων.

Σε αυτά τα νοήματα επιστρέφουμε κάθε χρόνο τέτοια μέρα μα και καθημερινά και αισθανόμαστε πως και τα δημοτικά δρώμενα είναι μια προσπάθεια από τον καθένα ξεχωριστά μα και συλλογικά από όλους μαζί όταν από κάθε μετερίζι υπηρετούμε με αξία και ήθος τα κοινά.

Στο «αλλάΖουμε τον Δήμο» μας, οραματιζόμαστε τον Τόπο μας να συναντά και να συνεργάζεται σε ευρωπαϊκή κλίμακα για να πολλαπλασιάζει το συγκριτικό του πλεονέκτημα.

Στο «αλλάΖουμε τον Δήμο» μας, καταθέτουμε ιδέες και σχέδια για εξωστρεφείς, ανταγωνιστικές και βιώσιμες νέες πρακτικές σε τομείς που διψούν για πρόοδο και ανάπτυξη.

Από το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ