Ήπιο, σε κλίμα συναίνεσης και αποδοχής των όρων που καθορίζει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο αλλά και διαχρονικά οι κανόνες ευταξίας της πόλεως και των δημοτικών διαμερισμάτων μιας και διανύουμε και την τουριστική περίοδο, συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι η Διακομματική – Διαπαραταξιακή Επιτροπή, στο Δήμο Αγίου Νικολάου.

Οι εκπρόσωποι κομμάτων και δημοτικών παρατάξεων ενημερώθηκαν για τους χώρους που μπορούν να αναρτούν δημόσια προεκλογικό υλικό.

Ζήτημα για το γεγονός ότι τα εκλογικά τμήματα από το Βραχάσι, θα λειτουργήσουν σε αυτή την τριπλή εκλογική αναμέτρηση, στο Σίσι, έθεσε ο κ. Κυβερνητάκης μεταφέροντας αντιδράσεις από κατοίκους του Βραχασίου, παρ’ όλο που το Σίσι αποτελεί οικισμός – επίνειο της ιστορικής Κοινότητας Βραχασίου.

Ο Δήμαρχος Αντ. Ζερβός  ο οποίος προήδρευσε της επιτροπής εξήγησε ότι αυτό καθορίστηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών που ζητά στέγαση των εκλογικών κέντρων σε σχολικά κτίρια. Εντούτοις, χθες επικοινώνησε με το υπουργείο, μήπως γίνει επιτρεπτή η στέγαση των εκλογικών κέντρων στο Βραχάσι, τα δύο στο σχολείο και τα άλλα δύο στον Πολιτιστικό Σύλλογο Βραχασίου, όπως πρότεινε ο κ. Κυβερνητάκης.

Την επισήμανση για μέριμνα ώστε τα εκλογικά κέντρα να στεγαστούν σε αίθουσες που διευκολύνουν την πρόσβαση στα ΑμΕΑ κατέθεσε ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Γ. Μπελούκας.

Ομόφωνα αποφασίστηκε μετά από πρόταση του εκπροσώπου του ΚΚΕ Γιώργου Πάγκαλου να μην χορηγηθούν χώροι τοποθέτησης προεκλογικού υλικού στη Χρυσή Αυγή εφόσον το ζητήσει.

– Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της ΑΝΑΤΟΛΗΣ της Παρασκευής.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ