Η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Αγίου Νικολάου θα ήθελε να ευχαριστήσει τους φορείς που συνυπόγραψαν το Υπόμνημα που συνέταξε το Δ.Σ, με  αίτημα την λειτουργία Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά και για παιδιά – άτομα με αναπηρίες στον Δήμο Αγίου Νικολάου. Οι φορείς είναι: το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λασιθίου, ο εμπορικός σύλλογος Αγίου Νικολάου, το Επιμελητήριο Λασιθίου, ο Σύνδεσμος Ξενοδοχουπαλλήλων Λασιθίου και ο Σύλλογος Επαγγελματιών εστίασης και διασκέδασης.

Το υπόμνημα εστάλη στους βουλευτές του νομού μας κ. Ε. Θραψανιώτη και κ. Ι. Πλακιωτάκη, στον δήμαρχο Αγίου Νικολάου, κ. Α. Ζερβό και στους υποψηφίους δημάρχους κ. Ν. Κοκκίνη, Γ. Ανδριώτη, Γ. ΦΙλιππάκη για να τους θυμίσουμε την βασική έλλειψη του «τουριστικού» δήμου μας σε δομές ΔΩΡΕΑΝ απασχόλησης των παιδιών μας.

Η δωρεάν παροχή τέτοιων υπηρεσιών από τους δήμους αποτελεί βασική υποχρέωση και όχι πολυτέλεια  ή αποσπασματική υπηρεσία για την κάθε δημοτική αρχή. Εν έτη 2019 δεν θα έπρεπε να συζητάμε καν για την ύπαρξη τέτοιων δομών θα έπρεπε να είναι αυτονόητες και αρκετές για την κάλυψη των αναγκών του δήμου και όχι να γίνονται αντικείμενο διαβούλευσης (όμορος δήμος διαθέτει 7 δομές ΚΔΑΠ).

Η χρονική στιγμή για να θέσουμε το θέμα της λειτουργίας των ΚΔΑΠ θεωρούμε ότι ήταν μονόδρομος ενόψει της έναρξης μίας ακόμα τουριστικής σαιζόν, κατά την οποία οι οικογένειες του δήμου μας στερούνται την δυνατότητα να καλύψουν τις ανάγκες φύλαξης των παιδιών τους με ασφαλή και οικονομικό τρόπο.

Δυστυχώς, η ανταπόκριση της δημοτικής αρχής ήταν απογοητευτική, δεν έθεσε καν το αίτημα μας στο δημοτικό συμβούλιο της 22ας Απριλίου, το θέμα τέθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης από την αντιπολίτευση. Η απάντηση του κ. Δημάρχου ήταν «τα ΚΔΑΠ από Σεπτέμβριο», απάντηση η οποία δεν χρειάζεται ερμηνεία και σχολιασμό από εμάς, «μιλάει» από μόνη της.

κ. Δήμαρχε, κύριοι υποψήφιοι, η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Αγίου Νικολάου ΟΦΕΙΛΕΙ εκ του θεσμικού ρόλου της να σας θυμίζει τις υποχρεώσεις σας και τις δεσμεύσεις σας απέναντι στους γονείς  – δημότες του Αγίου Νικολάου. Η λειτουργία των ΚΔΑΠ αποτελεί ένα ουσιαστικό θέμα της καθημερινότητας μας και ζητούμε την ΑΜΕΣΗ επίλυση του. Τα παιδιά μας δεν εντάσσονται σε καμία προεκλογική περίοδο και δεν αποτελούν αντιπολιτευτικό μέσο, είναι τα ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Αγίου Νικολάου