Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου και υποψήφιος δήμαρχος με το συνδυασμό «Δικαίωμα στην Πόλη» κ. Αντώνης Ζερβός έκανε την ακόλουθη δήλωση-απάντηση στην δήλωση Ν. Κοκκίνη για την μη ανακήρυξη υποψηφίων στην Τοπική Κοινότητα Μέσα Λακωνίων:

Μετά την ανακήρυξη των συνδυασμών και το ζήτημα που προέκυψε με την απόρριψη των μονοπρόσωπων υποψηφιοτήτων για το Τοπικό Συμβούλιο Μέσα Λακωνίων, έχω να δηλώσω τα παρακάτω :

1. Το λάθος ή η παράλειψη έγινε χωρίς σκοπιμότητα, λαμβάνοντας υπόψη όσα  ίσχυαν στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές. Αυτό φυσικά δεν αποτελεί δικαιολογία. Το λάθος έγινε.
2. Εντύπωση προκαλεί η ανακοίνωση του συνδυασμού «Αλλάζουμε το Δήμο», που αντί, υπεύθυνα και με πολιτική γενναιότητα, να αναλάβουν την ευθύνη για το δικό τους λάθος, επιλέγουν ανερυθρίαστα, να το επιρρίψουν – και αυτό – στη δημοτική αρχή! Κεκτημένη, προεκλογική ταχύτητα ή σύμπτωμα πολιτικής ανευθυνότητας; Προφανώς, έχουν αναγάγει σε προεκλογικό τους δόγμα το λαϊκίστικο «Για όλα φταίει ο Δήμαρχος»!
3. Ευτυχώς, που ο επικεφαλής του «Αλλάζουμε τον Δήμο», με μια έξαρση μεγαλοφροσύνης, ανέλαβε την ευθύνη να καλύψει το όποιο θεσμικό κενό δημιουργηθεί… αυτο-ανακηρύσσοντας εκ προοιμίου τον εαυτό του – εάν εκλεγεί δήμαρχος –  και άτυπο πρόεδρο των Μέσα ΛακωνίωνΚαι έτσι, θεωρεί το δικό του, ταυτόσημο λάθος ή παράλειψη, θα καλύψει στα μάτια των κατοίκων των Μέσα Λακωνίων το λάθος του; Γιατί, η αλήθεια για να την πει, απαιτεί στοιχειώδη γενναιότητα.