«Μιλάμε για τα δόντια» Δράση του Βρεφονηπιακού Σταθμού Νεάπολης
Ενημέρωση των εθελοντών για τη δράση «Colour your Day for Autism»
Αυξημένες τιμές στη Κρήτη των συγκεντρώσεων ΑΣ10 ως αποτέλεσμα μεταφερόμενης σκόνης προς την περιοχή της Αν. Μεσογείου
Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας!
Κατανομή ηλεκτρικού χώρου στην Κρήτη
Kρήτη: Υψηλές συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων λόγω αφρικανικής σκόνης – Τι να προσέξουν οι πολίτες
Παρακολουθήστε την Παλλασιθιώτικη διαμαρτυρία για την Υγεία
«Κάτω τα χέρια από τα Νοσοκομεία, δικαίωμα μας είναι η δωρεάν υγεία»
Παρακολουθήστε την Παλλασιθιώτικη διαμαρτυρία για την Υγεία
Παρακολουθήστε την Παλλασιθιώτικη διαμαρτυρία για την Υγεία
Παρακολουθήστε την Παλλασιθιώτικη διαμαρτυρία για την Υγεία

«Ματώνουν» οι αγορές από τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ – Κίνας

Μαίνεται ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου. Η Κίνα πέρασε στην αντεπίθεση, ανακοινώνοντας ότι θα επιβάλει δασμούς σε εισαγωγές περισσότερων από 5.000 αμερικανικών προϊόντων, αξίας 60 δισ. δολαρίων, σε απάντηση των κινήσεων της κυβέρνησης Τραμπ.

Όπως ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου,  οι δασμοί θα τεθούν σε ισχύ την 1η Ιουνίου και θα κυμαίνονται από 5% ως 25%. Αφορούν συνολικά 5.140 αμερικανικά προϊόντα που εισάγονται στην κινεζική αγορά.

Η είδηση προκάλεσε έντονες αναταράξεις στα διεθνή χρηματιστήρια. Σε βαθύ «κόκκινο» οι βασικοί δείκτες στη Wall Street. Απώλειες και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με τις μετοχές του κλάδου αυτοκινήτων να δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις και εν μέσω ανησυχιών μήπως και η Ευρώπη παρασυρθεί στη δίνη του εμπορικού πολέμου. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης έκλεισε με πτώση 1,22%, στα χαμηλά σχεδόν διμήνου.

Στη Φραγκφούρτη, ο DAX -που αποτελείται από μετοχές του εξαγωγικού κλάδου- σημείωσε τις μεγαλύτερες απώλειες, με πτώση 1,52%. Απώλειες πάνω από 1% και για τον CAC 40 του Παρισιού, ενώ στο Λονδίνο, ο FTSE 100 υποχώρησε 0,55%.

Είχαν προηγηθεί οι απώλειες των ασιατικών χρηματιστηρίων, με τις κινεζικές μετοχές να κάνουν βουτιά πάνω από 1%. Για τον παγκόσμιο δείκτη MSCI, μετά τη χειρότερη εβδομάδα του 2019, η συνεδρίαση της Δευτέρας ήταν η χειρότερη από τις αρχές του έτους, με τον δείκτη σε χαμηλά διμήνου.

Η Κίνα προχώρησε στα αντίμετρα αψηφώντας και την προειδοποίηση Τράμπ που έγραψε στο Twitter:  «Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον Αμερικανό καταναλωτή να πληρώσει για τους δασμούς σε κινεζικά αγαθά που έχουν τεθεί σε ισχύ… Η Κίνα δεν πρέπει να ανταποδώσει -θα κάνει τα πράγματα χειρότερα!».

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο οι δασμοί μπορούν να αποφευχθούν εάν οι επιχειρήσεις του μεταποιητικού κλάδου μεταφέρουν την παραγωγή εκτός Κίνας σε άλλες χώρες. Το Πεκίνο, πάντως, έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να υποκύψει σε εκβιασμούς.

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist