«Εγώ κλείνω τον κύκλο μου στο Λασιθιώτικο ποδόσφαιρο», αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λασιθίου Σύλλας Λουτσέτης με την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων στη διοργάνωση του 35ου Παγκρήτιου κυπέλλου «Μάχης Κρήτης», διοργανώτρια του οποίου ήταν το σαββατοκύριακο η Ένωση μας, στο στάδιο της Ιεράπετρας «Πέτρος Βουζουνεράκης».
Συναισθηματικά φορτισμένος ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ κ. Λουτσέτης δεν μπόρεσε να κρύψει τη στεναχώρια και το παράπονο του βγάζοντας την είδηση και τονίζοντας ότι ήταν η τελευταία του δραστηριότητα. Αρχικά σε ότι έχει να κάνει με το «Μάχης Κρήτης» είπε «Πιστεύω ότι ήταν μια από τις καλύτερες διοργανώσεις που έχουν γίνει. Προσπαθήσαμε για το καλύτερο, τα παιδιά μας έπαιξαν πάρα πολύ καλά όλη τη χρονιά. Μας αδίκησαν τα αποτελέσματα, όπως μας αδίκησε και στον μεγάλο τελικό. Η ομάδα μας έχασε πολλές ευκαιρίες δεν τα κατάφερε όμως δεν πειράζει, για εμάς είναι οι νικητές. Θέλαμε να κλείσει με νίκη αυτό που προσπαθήσαμε τέσσερα χρόνια σαν διοίκηση της ΕΠΣΛ. Δεν πειράζει το ήθελε ο Θεός, άλλα όλοι εμείς ξέρουμε ότι τα παιδιά είναι νικητές. Το αναγνώρισαν όλοι δίνοντας συγχαρητήρια στην ομάδα μας. Είμαι πολύ φορτισμένος συναισθηματικά αυτό είναι αλήθεια γιατί ανταμείβονται οι κόποι μας όσο και εάν κάποιοι δεν θέλουν να το δουν. Έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο στο Λασιθιώτικο ποδόσφαιρο και αυτό το δείχνουν οι αριθμοί οι πράξεις και τα αποτελέσματα όλων όσων έχουν προσπαθήσει και ιδιαίτερα των ομάδων. Πολλά συγχαρητήρια δεν μπορώ να κάτι άλλο, ευχαριστώ πολύ για όλα, την εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ και όλους τους φιλάθλους του Λασιθιώτικου ποδοσφαίρου και εύχομαι να συνεχίσουν να στηρίζουν το αντικείμενο από εδώ και στο εξής γιατί το χρειάζεται».
Εν συνεχεία τόνισε πως «Εγώ κλείνω τον κύκλο μου στο Λασιθιώτικο ποδόσφαιρο. Έχω μια πικρία και αποδεικνύεται κάθε φορά στις γιορτές που κάνουμε. Είναι πολύ μεγάλο κρίμα να μην ανταμείβονται οι κόποι των ίδιων των ποδοσφαιριστών. Δεν αναφέρομαι στους παράγοντες, τους προπονητές, αλλά στους ποδοσφαιριστές. Κάνουμε μια προσπάθεια με πολλά έξοδα να τους βραβεύσεις να τους τιμήσεις και αδιαφορούν. Προσπαθείς να τους ανεβάσεις και οι ίδιοι δεν συμμετέχουν. Δεν μπορείς να μοιράζεις τόσες προσκλήσεις στις ομάδες και να μην έρχονται οι παίκτες. Δυστυχώς όλοι μέσα τους έχουν αυτό το «Ιεράπετρα, Άγιος Νικόλαος, Σητεία» που είναι το μόνο πράγμα που πιστεύω ότι δεν κατάφερα αυτά τα τέσσερα χρόνια να απαλείψω. Προσπάθησα όμως πολύ, άλλοι το καταλαβαίνουν και άλλοι όχι. Καλή δύναμη, καλό καλοκαίρι και το Λασιθιώτικο ποδόσφαιρο είναι δυνατό και ενωμένο».