Συνελήφθησαν για κατοχή ναρκωτικών ουσιών – Κατασχέθηκαν περισσότερα από 220 γραμμάρια κάνναβης
Οι προσφορές της εβδομάδας στον ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗ
Νεκρός βρέθηκε ο 50χρονος αγνοούμενος στο Ρέθυμνο
ΕΛ.ΑΣ.: 15 συλλήψεις και 1.915 έλεγχοι για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων
Κρήτη: Πήγε για χόρτα κι έπεσε πάνω σε ανθρώπινο σκελετό
Ναύπλιο: Ο πολιτισμός έφερε ακόμα πιο κοντά Ελλάδα και ΗΠΑ
Χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας σε οφειλέτες – Οι εξαιρέσεις και οι δικαιούχοι
«Κλείδωσε» η ημερομηνία της συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν
POS: Έως τα τέλη Απριλίου η ολοκλήρωση των ραντεβού για διασύνδεση με ταμειακές
Ιράν: Επαναλειτουργούν τα αεροδρόμια της Τεχεράνης
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ 19-4-2024
Ξεκίνησε να «μεταμορφώνεται» το «Minos Beach Art Hotel» με στόχο να γιορτάσει τα 60 χρόνια λειτουργίας του με ένα «φρεσκαρισμένο» πρόσωπο

«Ματώνουν» οι αγορές από τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ – Κίνας

Μαίνεται ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου. Η Κίνα πέρασε στην αντεπίθεση, ανακοινώνοντας ότι θα επιβάλει δασμούς σε εισαγωγές περισσότερων από 5.000 αμερικανικών προϊόντων, αξίας 60 δισ. δολαρίων, σε απάντηση των κινήσεων της κυβέρνησης Τραμπ.

Όπως ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου,  οι δασμοί θα τεθούν σε ισχύ την 1η Ιουνίου και θα κυμαίνονται από 5% ως 25%. Αφορούν συνολικά 5.140 αμερικανικά προϊόντα που εισάγονται στην κινεζική αγορά.

Η είδηση προκάλεσε έντονες αναταράξεις στα διεθνή χρηματιστήρια. Σε βαθύ «κόκκινο» οι βασικοί δείκτες στη Wall Street. Απώλειες και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με τις μετοχές του κλάδου αυτοκινήτων να δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις και εν μέσω ανησυχιών μήπως και η Ευρώπη παρασυρθεί στη δίνη του εμπορικού πολέμου. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης έκλεισε με πτώση 1,22%, στα χαμηλά σχεδόν διμήνου.

Στη Φραγκφούρτη, ο DAX -που αποτελείται από μετοχές του εξαγωγικού κλάδου- σημείωσε τις μεγαλύτερες απώλειες, με πτώση 1,52%. Απώλειες πάνω από 1% και για τον CAC 40 του Παρισιού, ενώ στο Λονδίνο, ο FTSE 100 υποχώρησε 0,55%.

Είχαν προηγηθεί οι απώλειες των ασιατικών χρηματιστηρίων, με τις κινεζικές μετοχές να κάνουν βουτιά πάνω από 1%. Για τον παγκόσμιο δείκτη MSCI, μετά τη χειρότερη εβδομάδα του 2019, η συνεδρίαση της Δευτέρας ήταν η χειρότερη από τις αρχές του έτους, με τον δείκτη σε χαμηλά διμήνου.

Η Κίνα προχώρησε στα αντίμετρα αψηφώντας και την προειδοποίηση Τράμπ που έγραψε στο Twitter:  «Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον Αμερικανό καταναλωτή να πληρώσει για τους δασμούς σε κινεζικά αγαθά που έχουν τεθεί σε ισχύ… Η Κίνα δεν πρέπει να ανταποδώσει -θα κάνει τα πράγματα χειρότερα!».

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο οι δασμοί μπορούν να αποφευχθούν εάν οι επιχειρήσεις του μεταποιητικού κλάδου μεταφέρουν την παραγωγή εκτός Κίνας σε άλλες χώρες. Το Πεκίνο, πάντως, έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να υποκύψει σε εκβιασμούς.

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist