Στο άρθρο αυτό θα αναφέρω κάποιες «Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού» που σαν πόλη μπορούμε να προσφέρουμε. Πριν σαν αναφέρω της ιδέες μου θα ήθελα να επισημάνω ότι δεν θα υπάρξει τουρισμός και ανάπτυξη εάν δεν έχεις μια πόλη φωτεινή, καθαρή, μια πόλη που να διαθέτει καλοσχεδιασμένους δρόμους, άνετα πεζοδρόμια και ελεύθερους πεζόδρομους. Ιδέες εναλλακτικού τουρισμό:

 

Πολιτιστικός τουρισμός

Πολιτιστικός Τουρισμός είναι εκείνη η μορφή τουριστικής δραστηριότητας στην οποία το βασικό κίνητρο του επισκέπτη είναι η επίσκεψη σε πολιτιστικά αξιοθέατα προκειμένου να μάθει, να ανακαλύψει και να βιώσει την πολιτιστική κληρονομιά του εκάστοτε τουριστικού προορισμού.

 

Θαλάσσιος Τουρισμός

Η θάλασσα αλλά γενικότερα το θαλάσσιο στοιχείο αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή

στοιχεία που ενδιαφέρει τον τουρίστα για να κάνει τουρισμό. Στον θαλάσσιο τουρισμό μπορεί

κάποιος να ικανοποιηθεί με το πλήθος δραστηριοτήτων που παρέχονται όπως την

χρήση σκαφών αναψυχής , την κολύμβηση , να κάνει κρουαζιέρα , να συμμετέχει σε θαλάσσια αθλήματα , να κάνει κατάδυση, να απολαύσει την θάλασσα.

 

Αθλητικός Τουρισμός

Αθλητικός τουρισμός είναι ένα είδος εναλλακτικού τουρισμού, μια νέα σχετικά φιλοσοφία στον τομέα του τουρισμού και περιλαμβάνει όλες τις μορφές αθλητισμού, οι οποίες προσελκύουν ανθρώπους με ειδικά αθλητικά ενδιαφέροντα.

 

Ο όρος τουριστικός αθλητισµός είναι ένα πεδίο ανταγωνιστικών ή µη ανταγωνιστικών δραστηριοτήτων µε τις οποίες ασχολούνται οι άνθρωποι για αναψυχή, διασκέδαση, ψυχαγωγία ή ακόμη και για βελτίωση κάποιων επιδόσεων. Η ψυχαγωγία αναφέρεται στις ανθρώπινες εκδηλώσεις που προκαλούν ανάταση, ευεξία και επιτυγχάνεται µέσα από την κατανάλωση πνευµατικής τροφής. Η αναψυχή απαιτεί ενεργητική συμμετοχή.

 

Συνεδριακός Τουρισμός

Ο συνεδριακός τουρισμός ο οποίος περιλαμβάνει οργανωμένα γκρουπ για συμμετοχή σε συνέδρια, σεμινάρια και εκθέσεις.  Η μορφή αυτή σχετίζεται με επαγγελματικούς παράγοντες και αναπτύσσεται ραγδαία τον τελευταίο καιρό. Είναι ένα σημαντικό τμήμα της τουριστικής αγοράς σε διεθνές επίπεδο. Αποτελεί μια ευκαιρία για έναν ευχάριστο συνδυασμό από ολιγοήμερες διακοπές και επαγγελματικές υποχρεώσεις. Κάθε τόπος  έχει και το δικό του τουριστικό ενδιαφέρον και θα μπορούσε να αποτελέσει προορισμό για το σκοπό αυτό.

 

Θρησκευτικός Τουρισμός

Μια άλλη εναλλακτική μορφή είναι ο θρησκευτικός τουρισμός ο οποίος συσχετίζεται με επισκέψεις σε μνημεία, εκκλησίες και μοναστήρια του κάθε τόπου. Πρόκειται για προγράμματα τουριστικών πρακτορείων  στα οποία συμμετέχουν οργανωμένα γκρουπ τουριστών με θρησκευτικά ενδιαφέροντα.

 

Ορεινός και ορειβατικός τουρισμός

Στον ορεινό τουρισμό εντάσσεται και ο τουρισμός των ορεινών αθλημάτων όπως για

παράδειγμα απλή ορειβασία , αναρρίχηση , ο τουρισμός ορεινής ποδηλασίας ή ο

τουρισμός των ορεινών κατασκηνώσεων.

 

Εκπαιδευτικός τουρισμός

Ο εκπαιδευτικός τουρισμός απευθύνεται σε νέους, που αναζητούν τον εμπλουτισμό της γνώσης τους και των εμπειριών τους σε συνδυασμό με την ψυχαγωγία και την αναψυχή. Συνήθως, ο εκπαιδευτικός τουρισμός αφορά τη διοργάνωση εκπαιδευτικών και πολιτιστικών προγραμμάτων για φοιτητές και μαθητές τριτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τη διοργάνωση εκδρομών εκπαιδευτικού και πολιτιστικού χαρακτήρα από σχολεία και πανεπιστήμια και τη συμμετοχή σε καλοκαιρινά σχολεία και προγράμματα εκμάθησης ξένων γλωσσών.

 

Ο τουρισμός είναι ένα φαινόμενο που φέρνει στους φορείς ιδιωτικούς και δημόσιους

που ασχολούνται με αυτόν , και στην πόλη μας γενικότερα οικονομικά οφέλη.

Σετεκαούρι George

Πτυχιούχος Πολιτικής και Διπλωματίας

Υποψήφιος Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Νικολάου

ΑλλαΖουμε τον Δήμο