Μέσα σε πολλά χειροκροτήματα από τους φοιτητές, το διοικητικό και διδακτικό-εκπαιδευτικό προσωπικό, τους εκπροσώπους της κεντρικής και τοπικής εξουσίας, της τοπικής εκπαιδευτικής κοινότητας και της τοπικής Εκκλησίας πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στα Λακώνια από τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου τα εγκαίνια του νεοσυσταθέντος Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (τέως Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων) του νέου Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης (τέως ΤΕΙ Κρήτης), στο πλαίσιο του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας για τις συνέργειες Πανεπιστημίων και ΤΕΙ της χώρας.

Μετά τους χαιρετισμούς στην αίθουσα εκδηλώσεων, ο Δήμαρχος Αγ. Νικολάου Α. Ζερβός δώρισε στον κ. Γαβρόγλου ένα μικρό αγαλματίδιο των αδελφών Σωτηριάδη (που έχουν φιλοτεχνήσει και το γλυπτό της Αρπαγής της Ευρώπης) και ο πρόεδρος του Τμήματος Κ. Παναγιωτάκης ένα βιβλίο της ιστορίας της πόλης του Αγίου Νικολάου.

Μετά τη λήξη της εκδήλωσης, ο Υπουργός Παιδείας συνομίλησε σε πολύ καλό κλίμα για αρκετή ώρα με εκπροσώπους των φοιτητών του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας που του μετέφεραν τα μεγαλύτερα προβλήματα και τις ανάγκες τους (περισσότερα, δρομολόγια, εύρεση φοιτητικής στέγης, κ.ά.).

Προηγήθηκε ξενάγηση του Υπουργού στις εγκαταστάσεις του Τμήματος και συνάντηση με τοπικούς θεσμικούς φορείς για σημαντικά ζητήματα στο πλαίσιο της ίδρυσης των νέων τμημάτων (μεταφορά φοιτητών με ΚΤΕΛ, στέγαση, υποδομές, κ.ά.).

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

  • Αναλυτικό ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο της ΑΝΑΤΟΛΗΣ
  • Θα ακολουθήσουν βίντεο από τις συναντήσεις και εκδηλώσεις της ημέρας