Πτώση 8,9% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Ιανουάριο
Σκιές και Φως : Ξετυλίγοντας το νήμα της ψυχής
Στο Ευρωκοινοβούλιο το χαρούπι, ο διατροφικός θησαυρός της Κρήτης
Δ. Βλασσάκης: Κανένα Νοσοκομείο δεν περισσεύει, οι σημερινοί “ήρωες” του ΕΣΥ γίνονται εύκολα αυριανοί επαίτες (βίντεο)
Η εταιρεία Γ. Πρατσινάκης α.ε. ζητά προσωπικό
Αυτό είναι το νέο Δ.Σ. του Συνδέσμου Ξενοδόχων Λασιθίου – “Όραμά μας η ανάδειξη και ο εκσυγχρονισμός του τουριστικού προϊόντος” (βίντεο)
Αυξημένες τιμές στη Κρήτη των συγκεντρώσεων ΑΣ10 ως αποτέλεσμα μεταφερόμενης σκόνης προς την περιοχή της Αν. Μεσογείου
Κρήτη: Πήγαν στο μίνι μάρκετ για να … κλέψουν
Αλλάζει ώρα την Κυριακή

Στη δικαιοσύνη των ΗΠΑ προσφεύγει η Huawei

Η κινεζική εταιρεία-κολοσσός της τηλεφωνίας και της τεχνολογίας Huawei υπέβαλε στην αμερικανική δικαιοσύνη αίτημα να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο νόμος με τον οποίο της επιβλήθηκαν νέες, σαρωτικές κυρώσεις από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, που απειλούν να την αποκλείσουν όχι μόνο από την αμερικανική αγορά, αλλά και από πολλές άλλες σε διεθνές επίπεδο.

Με την προσφυγή της σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Τέξας που έκανε χθες η Χουάγουεϊ ζητάει να ανασταλεί η εφαρμογή του νόμου NDAA (National Defense Authorization Act). Το επείγον αίτημα προστέθηκε στην αρχική προσφυγή της εταιρείας, η οποία υπεβλήθη τον Μάρτιο, μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο νόμος, που εγκρίθηκε από το αμερικανικό Κογκρέσο το περασμένο καλοκαίρι, απαγορεύει σε αμερικανικές ομοσπονδιακές υπηρεσίες και προμηθευτές τους να χρησιμοποιούν εξοπλισμό της κινεζικής εταιρείας για λόγους εθνικής ασφαλείας, με την επίκληση του γεγονότος ότι η εταιρεία ανήκει στο κινεζικό δημόσιο.

Ήδη πριν από τη νέα ομοβροντία μέτρων σε βάρος της η Χουάγουεϊ διέψευσε επανειλημμένα ότι ελέγχεται από την κυβέρνηση της Κίνας ή ότι συνεργάζεται με τον στρατό και τις υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας.

Η μεγαλύτερη κατασκευάστρια τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στον πλανήτη αντιμετωπίζει ολοένα ευρύτερες κυρώσεις. Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου προσέθεσε τη Χουάγουεϊ τη 16η Μαΐου σε μαύρη λίστα που απαγορεύει κάθε συναλλαγή μαζί της, κίνηση που προκάλεσε αμέσως πολλά προβλήματα στον κλάδο της τεχνολογίας σε διεθνές επίπεδο.
www.real.gr

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist