Σε περίοδο… διακοπών βρίσκονται τα περισσότερα ποδοσφαιρικά σωματεία της ΕΠΣ Λασιθίου, καθώς τόσο οι εκλογές όσο και το μεγάλο χρονικό διάστημα που υπάρχει μέχρι την έναρξη των υποχρεώσεων για την επόμενη σεζόν 2019-2020, έχουν κάνει τα μέλη των περισσοτέρων Διοικητικών Συμβουλίων, να έχουν αφήσει στην άκρη προς το παρόν τον προγραμματισμό των ομάδων.
Δεν είναι λίγα βέβαια εκείνα που ακόμη ένα καλοκαίρι βρίσκονται στην αβεβαιότητα, καθώς δεν υπάρχουν πολλά διαθέσιμα άτομα είτε με διάθεση χρόνου, είτε με οικονομική δυνατότητα να βοηθήσουν ώστε να εμπλακούν με τα διοικητικά, κάτι το οποίο δεν αποκλείεται να φέρει μεγάλο πρόβλημα για αρκετά, ακόμη και με ιστορία στο Λασιθιώτικο ποδόσφαιρο για τη συμμετοχή τους στις ερχόμενες διοργανώσεις πρωταθλημάτων και κυπέλλου. Οι άνθρωποι που βρίσκονται στα Δ.Σ. των σωματείων, απευθύνουν κάλεσμα ώστε να πλαισιωθούν από νέα άτομα, για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις και ευελπιστούν πως έστω και την τελευταία στιγμή όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια θα μπορέσουν να δώσουν κανονικά το παρών και την ερχόμενη σεζόν στα Λασιθιώτικα γήπεδα οι ομάδες τους.
Τα πράγματα σε ότι έχει να κάνει με την αναδιάρθρωση των κατηγοριών δεν επηρεάζουν ιδιαίτερα το Λασιθιώτικο ποδόσφαιρο, με δύο ομάδες να παρακολουθούν με μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τις υπόλοιπες τις εξελίξεις και είναι η Νίκη Σητείας η οποία βρίσκεται μεταξύ Α’ ΕΠΣΛ και Γ’ εθνικής σε περίπτωση που υπάρξει κρητικός όμιλος και οι Νέοι ΟΦΙ που αν ισχύσει αυτό το σενάριο θα βρεθούν στη Β’ ΕΠΣΛ. Βέβαια, κάτι τέτοιο μπορεί να μην αλλάζει ιδιαίτερα τα σχέδια των Ιεραπετριτών οι οποίοι σε όποια κατηγορία και αν αγωνιστούν στόχο έχουν να παίρνουν τα παιδιά τα οποία προέρχονται από την ακαδημία τους εμπειρίες και παραστάσεις από επίσημους αγώνες και θα προτιμούσαν αυτό να γίνεται στο Α’ τοπικό μιας και υπάρχει περισσότερος συναγωνισμός και το επίπεδο είναι καλύτερο.
Από την άλλη όμως οι Σητειακοί θα έχουν να διαχειριστούν τελείως διαφορετικά δεδομένα, καθώς με ενδεχόμενη άνοδο τους στη Γ’ εθνική σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνουν τελείως διαφορετικές κινήσεις τόσο στον αγωνιστικό σχεδιασμό και το ρόστερ το οποίο θα δημιουργήσουν ώστε να σταθούν με αξιοπρέπεια στην κατηγορία πράγμα το οποίο σημαίνει μεγαλύτερο οικονομικό άνοιγμα, όπως βέβαια και οι δεδομένες οικονομικές υποχρεώσεις που θα είναι αρκετά πιο πάνω σε αυτή την κατηγορία για μετακινήσεις, διαιτησίας κ.α.