Αρχική Άλλα νέα Υγεία 30 νέοι επιστήμονες επισκέφθηκαν την Βιομηχανία Φαρμάκων DEMO

30 νέοι επιστήμονες επισκέφθηκαν την Βιομηχανία Φαρμάκων DEMO

Σταθερά στο πλευρό των  νέων επιστημόνων είναι η  DEMO η οποία προσλαμβάνει συστηματικά και επενδύει σε νέους απόφοιτους, στηρίζοντάς τους στο ξεκίνημα της σταδιοδρομίας τους.

Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία σε συνεργασία με το «Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας» διοργάνωσε Business Day, στις 7 Ιουνίου 2019 και υποδέχθηκε στις εγκαταστάσεις της 30 νέους φοιτητές και απόφοιτους.

Οι νέοι επιστήμονες, στην πλειοψηφία τους Φαρμακοποιοί, Χημικοί και Χημικοί Μηχανικοί, ενημερώθηκαν για την εταιρεία, τη δομή της και τις ευκαιρίες απασχόλησης ενώ είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να ακούσουν τις προσωπικές εμπειρίες ανωτέρων στελεχών για τις προοπτικές σταδιοδρομίας τους στην αγορά του φαρμάκουΣτη συνέχεια ξεναγήθηκαν στους χώρους Παραγωγής και στα Εργαστήρια, όπου είδαν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας μίας Φαρμακοβιομηχανίας.

Στη συνάντηση τους δόθηκαν πρακτικές συμβουλές για το πώς μπορούν να ξεκινήσουν την καριέρα τους, να γράψουν βιογραφικό και να αντιμετωπίσουν μία συνέντευξη εργασίας, ενώ ενημερώθηκαν και για το πρόγραμμα της DEMO «Start Your Journey».

Σημειώνεται ότι και το 2019 η βιομηχανία φαρμάκων επένδυσε  εκ νέου στο πρόγραμμα “Start your Journey”, έναν θεσμό Υποτροφιών και Πρακτικής Άσκησης που με μεγάλη επιτυχία εγκαινίασε πέρυσι.

Νέοι τελειόφοιτοι και απόφοιτοι σχολών σχετικών με τον φαρμακευτικό κλάδο, μπορούν να κάνουν αίτηση για εφάπαξ χρηματική ενίσχυση, καθώς και για τη δυνατότητα να κάνουν 6μηνη έμμισθη πρακτική άσκηση στην εταιρεία. Αξίζει να αναφέρουμε ότι πέρυσι, στη  τελική φάση του Προγράμματος προκρίθηκαν 44 νέοι Αριστούχοι Επιστήμονες διαφόρων κλάδων  που κλήθηκαν για προσωπική συνέντευξη και γνωριμία με στελέχη της επιχείρησης προκειμένου να στηρίξουν την υποψηφιότητά τους. Συνολικά, δόθηκαν 11 υποτροφίες και 11 πρακτικές ασκήσεις.

Επίσης το Μάρτιο είχε προηγηθεί η συμμετοχή της βιομηχανίας στο «Πανόραμα Επιχειρηματικότητας & Σταδιοδρομίας 2019», στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.

Στη φετινή διοργάνωση η DEMO διέθετε ενημερωτικό stand ενώ εκπροσωπήθηκε από τον Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού κ. Θάνο Μυτιληναίο στο πάνελ για τις εξελίξεις στο φαρμακευτικό κλάδο και από τον Υπεύθυνο Συντήρησης και Έργων κ. Αριστοτέλη Λυμπερόπουλο .
www.real.gr