Να ολοκληρωθεί η παρέμβαση στο παλιό εθνικό δίκτυο ζητά ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου
Θ. Χαριτάκης: Η σημερινή κατάσταση των Νοσοκομείων είναι χειρότερη από ποτέ, οι αρμόδιοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων (βίντεο)
Το «NIKO Seaside Resort» ανοίγει και υποδέχεται τους πρώτους τουρίστες
Περισσότερες από 78.000 αιτήσεις σε 9 ημέρες στον 4ο κύκλο χρηματοδότησης για αγορά και διασύνδεση POS
Παραιτήθηκαν ο Σταύρος Παπασταύρου και ο Άγγελος Μπρατάκος
Ηχηρό μήνυμα Λασιθιωτών στο Συλλαλητήριο για την Υγεία
Από μικρό ξενοδοχείο στην Ελούντα ζητείται άτομο για προετοιμασία πρωινού
Κ. Καραταράκης: Στεκόμαστε ενάντια στην εμπορευματοποίηση του Ε.Σ.Υ., να μείνουμε μακριά από διχαστικές λογικές του παρελθόντος (βίντεο)
Μ. Καλαϊτζάκης: “Ήρθε η ώρα να ακούσουν τον λαό του Λασιθίου”
Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ από το Λασίθι: Τα Νοσοκομεία δεν είναι ξενοδοχεία να μετράμε την πληρότητα ή σούπερ μάρκετ να πουλάνε υπηρεσίες (βίντεο)
Η 12η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΛ
Κατανομή ηλεκτρικού χώρου στην Κρήτη

The Wall Street Journal: Πληροφοριοδότης της CIA ο ετεροθαλής αδελφός του Κιμ Γιονγκ Ουν

Κατά τους αξιωματούχους που μίλησαν στην εφημερίδα, ο Κιμ Γιονγκ Ναμ είναι σχεδόν βέβαιο πως βρισκόταν επίσης σε επαφή με μυστικές υπηρεσίες και άλλων κρατών, ιδίως της Κίνας.

Πληροφοριοδότης της CIA φέρεται να ήταν ο δολοφονηθείς στη Μαλαισία το 2017 Κιμ Γιονγκ Ναμ, ο ετεροθαλής αδελφός του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, έγραψε χθες Δευτέρα η εφημερίδα The Wall Street Journal.

Επικαλέστηκε μια ανώνυμη πηγή, ένα «πρόσωπο ενημερωμένο για το ζήτημα», προσθέτοντας ότι οι λεπτομέρειες για τη σχέση του Κιμ Γιονγκ Ναμ με την αμερικανική Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών δεν είναι σαφείς.

Το πρακτορείο Ρόιτερς δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την πληροφορία από ανεξάρτητες πηγές. Η CIA αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την Τζέρναλ, υπήρχε «σύνδεση» ανάμεσα στη CIA και τον Κιμ Γιονγκ Ναμ. Πάντως, «πρώην αξιωματούχοι των ΗΠΑ ανέφεραν ότι ο ετεροθαλής αδελφός, ο οποίος ζούσε εκτός Βόρειας Κορέας για αρκετά χρόνια και δεν διέθετε ουδεμία γνωστή βάση υποστηρικτών στην Πιονγκγιάνγκ, ήταν απίθανο να μπορεί να δώσει λεπτομερείς πληροφορίες για τις εσωτερικές διεργασίες στη μυστικοπαθή χώρα», κατά το δημοσίευμα.

Κατά τους αξιωματούχους που μίλησαν στην εφημερίδα, ο Κιμ Γιονγκ Ναμ είναι σχεδόν βέβαιο πως βρισκόταν επίσης σε επαφή με μυστικές υπηρεσίες και άλλων κρατών, ιδίως της Κίνας, μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ θεωρούν ότι η δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ διατάχθηκε από την Πιονγκγιάνγκ, καθώς ο ετεροθαλής αδελφός του ηγέτη της Βόρειας Κορέας είχε επικρίνει τη δυναστική διακυβέρνηση της οικογένειας των Κιμ στη χώρα του. Η κυβέρνηση της ΛΔ Κορέας έχει διαψεύσει την κατηγορία.

Δύο νεαρές κατηγορήθηκαν ότι δηλητηρίασαν τον Κιμ Γιονγκ Ναμ ψεκάζοντας στο πρόσωπό του υγροποιημένο VX — απαγορευμένο χημικό όπλο — στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ τον Φεβρουάριο του 2017. Η μία, υπήκοος Βιετνάμ, αποφυλακίστηκε τον Μάιο, η άλλη, υπήκοος Ινδονησίας, αποφυλακίστηκε τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με την Τζέρναλ, η ανώνυμη πηγή που επικαλείται επισήμανε ότι ο Κιμ Γιονγκ Ναμ πήγε στη Μαλαισία τον Φεβρουάριο του 2017 για να συναντηθεί με την επαφή του στη CIA, αλλά μπορεί αυτός να μην ήταν ο μοναδικός λόγος του ταξιδιού του [1].

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχουν συναντηθεί δύο φορές, στο Ανόι τον Φεβρουάριο και στη Σιγκαπούρη τον Ιούνιο του 2018. Παρά το ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας φάνηκαν να οικοδομούν προσωπική σχέση, δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για την άρση των αμερικανικών κυρώσεων με αντάλλαγμα την εγκατάλειψη των εξοπλιστικών προγραμμάτων της Πιονγκγιάνγκ για την απόκτηση πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων.
www.real.gr

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist