Στο δάσος του Σελάκανου, από τα ωραιότερα πευκοδάση της Κρήτης, περπάτησε η ομάδα του Ορειβατικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου, την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019.

Η διαδρομή μας ξεκίνησε από το σχεδόν έρημο χωριό Μεταξοχώρι (υψόμετρο 600μ). Το χωριό με τα ερειπωμένα σπίτια κρητικού ρυθμού και την υπέροχη θέα προς τις βουνοκορφές, μετονομάστηκε τη δεκαετία του ’50 από Πρασάς σε Μεταξοχώρι, προς τιμήν του Πατριάρχη Μελετίου Μεταξάκη που γεννήθηκε στο χωριό.  Ακολουθήσαμε ανηφορική πορεία πάνω σε χωματόδρομους, με ΒΔ κατεύθυνση και σύντομα βρεθήκαμε να περπατάμε σε μονοπάτι μέσα στο δάσος, στη σκιά πανύψηλων δέντρων. Το μονοπάτι μας οδήγησε πάνω από το φαράγγι του Σελάκανου, με τα βραχώδη πρανή, την άγρια ομορφιά και τα αγριοπούλια να δοκιμάζουν παράτολμες πτήσης με φόντο τον καταγάλανο ουρανό.

Στα μισά περίπου της διαδρομής αλλάξαμε κατεύθυνση, περάσαμε από την αντίθετη πλευρά και με ΝΑ πορεία κατευθυνθήκαμε προς το χωριό Χριστός. Ολοκληρώσαμε την πεζοπορία μας έχοντας διανύσει 11,4 χλμ σε 4,5 περίπου ώρες.

Βίντεο: Γιάννης Πάγκαλος