Μπροστά σε ένα  σταυροδρόμι, όπου θα  κληθεί να πάρει κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον του, βρίσκεται ο πρωταθλητής Λασιθίου ΑΟΑΝ, σχεδόν 1,5 μήνα μετά την πανηγυρική επιστροφή στην Γ’ Εθνική. Την ερχόμενη Κυριακή έχει προγραμματιστεί η γενική συνέλευση των «κυανόλευκων» στην αίθουσα του επιμελητηρίου. Η συμμετοχή του κόσμου στην Γ.Σ., η ουσιαστική ανταπόκριση, αλλά και το κατά πόσο υπάρχει όραμα για την… επόμενη μέρα, θα καθορίσουν το «αύριο» του ιστορικού σωματείου.

Ένα «αύριο» που αυτή τη στιγμή μοιάζει αβέβαιο. Ζωηρή ανταπόκριση από την κοινωνία του Αγίου Νικολάου δεν δείχνει να υπάρχει ενώ και ο Μύρωνας Πολυχρονάκης έχει ξεκαθαρίσει πως μόνος του δεν μπορεί να σηκώσει τα οικονομικά βάρη που απορρέουν από την παρουσία στην Γ’ Εθνική. Μάλιστα το σενάριο ο ΑΟΑΝ να μην δηλώσει τελικά συμμετοχή στην παραπάνω κατηγορία δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Λίγα 24ωρα πριν την κρίσιμη Γενική Συνέλευση μας μίλησε ο κ. Πολυχρονάκης καλώντας για μία ακόμη φορά  όλους τους Αγιονικολιώτες να συσπειρωθούν γύρω από την ομάδα…

– Τι σηματοδοτεί για τον ΑΟΑΝ η επερχόμενη γενική συνέλευση;

«Σηματοδοτεί το ίδιο του το μέλλον, την ύπαρξη του. Θα την χαρακτήριζα ίσως την πιο κρίσιμη των τελευταίων ετών. Για μία ακόμη φορά καλώ όλους τους φίλους της ομάδας να έρθουν την Κυριακή και να δώσουν το παρών. Η συμμετοχή και το  ενδιαφέρον θα καθορίσουν το μέλλον του σωματείου».

– Η μη ανταπόκριση του κόσμου τι θα σημαίνει για την ομάδα;

«Θα μπούμε δυστυχώς σε μεγάλες περιπέτειες. Μόνος μου δεν μπορώ να σηκώσω τα οικονομικά βάρη μίας συμμετοχής στην Γ’ Εθνική. Φέτος όλη η ομάδα έκανε μια μεγάλη προσπάθεια, φτάνοντας στην κατάκτηση του τίτλου. Θα είναι κρίμα οι κόποι αυτοί να πάνε χαμένοι. Χωρίς τη συμβολή του κόσμου ακόμη και το σενάριο να μην καταφέρουμε τελικά να δηλώσουμε συμμετοχή στην Γ’ Εθνική είναι υπαρκτό. Όσοι κάνουν εύκολα κριτική απ’ έξω, καλό θα είναι να έρθουν την Κυριακή στη συνέλευση και εκεί να εκφράσουν ανοιχτά τους προβληματισμούς τους. Με το να κριτικάρεις μόνο, δεν βοηθάς».

– Εάν βρεθεί ο άνθρωπος που θα θελήσει να ηγηθεί του ΑΟΑΝ, εσείς είστε διατεθειμένος να αποχωρήσετε από την προεδρία;

«Έχω τονίσει κατ’ επανάληψη πως ο ΑΟΑΝ είναι πάνω από πρόσωπα. Όχι μόνο θα αποχωρήσω από την προεδρία, αλλά θα βοηθήσω με όλη μου την ψυχή και τις δυνάμεις όποιον έρθει και θελήσει να ηγηθεί της… επόμενης μέρας. Μακάρι να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.

Το προηγούμενο διάστημα είχε ξεκινήσει μία προσπάθεια ώστε να συσπειρωθούν γύρω από την ομάδα τοπικοί επιχειρηματίες, όμως η κίνηση αυτή  δεν καρποφόρησε. Μπροστά μας έχουμε τώρα την Γ.Σ. όπου εκεί θα κριθούν τα πάντα».

– Γιατί θεωρείτε πως ο κόσμος είναι διστακτικός στο να ασχοληθεί με τον ΑΟΑΝ; Έχει λόγους να προβληματίζεται για τα οικονομικά του  συλλόγου;

«Όχι, σε καμία περίπτωση. Θέλω να το ξεκαθαρίσω αυτό προς όλες τις κατευθύνσεις. Όποιος έρθει να πάρει στα χέρια του τις τύχες του σωματείου, θα αναλάβει έναν «καθαρό» και νοικοκυρεμένο σύλλογο σε όλα τα επίπεδα.

Όταν για δεύτερη φορά αναλάβαμε να βγάλουμε τον ΑΟΑΝ από το αδιέξοδο, βρεθήκαμε και πάλι μπροστά σε μια… διαλυμένη κατάσταση, εν μέσω δεκάδων προβλημάτων και Πρωτοδικείου. Καταφέραμε όμως σιγά σιγά με ορθή διαχείριση, συμμάζεμα των οικονομικών και σωστό προγραμματισμό να φέρουμε το σύλλογο στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα. Μία ομάδα «υγιή», νοικοκυρεμένη, απαλλαγμένη από τα οικονομικά βάρη του παρελθόντος.

Το «μπαλάκι» είναι πλέον στα χέρια του κόσμου. Αυτός στην γενική συνέλευση της Κυριακής θα κληθεί να αποφασίσει ποιο πραγματικά θέλει να είναι το μέλλον της αγαπημένης του ομάδας…».

ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ