Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος της Υπηρεσίας Καθαριότητας και Περιβάλλοντος δήμου Σητείας κ. Νίκος Κοζυράκης μίλησε στην ΑΝΑΤΟΛΗ για την προσπάθεια της Υπηρεσίας Καθαριότητας λέγοντας ότι είναι συνεχής σε όλα τα επίπεδα και ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Στο πλαίσιο αυτή έγινε προμήθεια 80 νέων κάδων απορριμμάτων, προκειμένου να αντικατασταθούν παλιοί και σε κακή κατάσταση κάδοι στην πόλη της Σητείας και σε άλλες περιοχές του Δήμου, όπως το Μακρύ Γιαλό, το Παλαίκαστρο κλπ.

Επισήμανε ότι η Υπηρεσία βρίσκεται στην φάση υπογραφής με τον ανάδοχο που θα αναλάβει το πλύσιμο των κάδων, κάτι που αναμένεται να γίνει έως το τέλος του μήνα ή αρχές του επόμενου.

Παράλληλα, όπως επίσης είχαμε αναφέρει, για ‘μας ο Δήμος έχει συνέχεια, δεν σταματάει με την λήξη της θητείας μας κι όπως είχαμε γνωστοποιήσει, προχωρούμε στην προμήθεια ενός απορριμματοφόρου το οποίο θα συνοδεύεται και με πλυντήριο κάδων κι άρα θα κάνει διπλή δουλειά».

«Εντός των ημερών προβλέπεται και η τοποθέτηση σε δύο κεντρικά σημεία της πόλης, ειδικών κάδων για την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ. Πρόκειται για συγκρότημα κάδων που περιέχει χώρο για συμβατικά κι ανακυκλώσιμα απορρίμματα, λειτουργεί με μηχανικό σύστημα. Πιλοτικά θα τοποθετηθούν και πιστεύουμε ότι θα αποδώσουν. Ευελπιστούμε και η νέα Δημοτική Αρχή θα επεκτείνει την προσπάθεια και σε άλλα σημεία».

Αναμένεται και η άφιξη μίας υδροφόρας αρχές Σεπτέμβρη. Στην Πολιτική Προστασία κάνουμε το χρέος μας και θα συνεχίσουμε μέχρι την λήξη της θητείας μας, απέναντι στους πολίτες. Εύχομαι η νέα Δημοτική Αρχή να συνεχίσει, να κάνει ακόμη περισσότερα πράγματα ώστε όλοι τελικά να χαιρόμαστε τον τόπο μας, τις ομορφιές του, τις θάλασσες του και αντίστοιχα και οι επισκέπτες στην περιοχή του Δήμου μας», κατέληξε ο κ. Κοζυράκης.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ