Μια οφειλόμενη απάντηση στα περισπούδαστα ψεύδη της Ν.Ε. Λασιθίου του Σύριζα για τα Νοσοκομεία στο Λασίθι.

Ας μου επιτρέψει η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ μια σύντομη απάντηση στο κείμενο της «περί πονηρών και αποκαλυπτικών παιχνιδιών» όπως αναπαράχθηκε στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ πριν λίγα εικοσιτετράωρα.

1/. Η Ν.Ε. του κυβερνώντος κόμματος παραδέχεται ευθέως ότι υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στα Νοσοκομεία του νομού μας (sic) που όμως δεν τα έλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ στα πέντε χρόνια που κυβερνάει αλλά «μπορούν να αντιμετωπιστούν» όπως γράφει στο αντιπολιτευτικώς συμπολιτευόμενο κείμενό της. Αντιμετωπίζουν δηλαδή τα σοβαρά προβλήματα των Νοσοκομείων ως ανεξάρτητοι παρατηρητές ή ως αντιπολίτευση! Αυτή άλλωστε είναι η δεσπόζουσα και η κυρίαρχη λογική της κυβέρνησης των πολλαπλών προσώπων σαν τον αρχαίο θεό Ιανό.

2/. Κάνουν αναφορά στους Οργανισμούς οι οποίοι, όπως γράφουν, «κατακρεουργήθηκαν» αλλά δεν απαντούν γιατί δεν τους αναμόρφωσαν στα πέντε χρόνια που κυβερνούν! Μήπως δεν πρόλαβαν στα πέντε αυτά χρόνια ή μήπως δεν ήθελαν να δεσμευτούν και να κάνουν τις απαιτούμενες προσλήψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

3/. Έχει ασφαλώς το δικαίωμα να έχει άποψη η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ αλλά θα θέλαμε να γνωρίζουμε και την θέση της Διοικήτριας της ΔΥΠΕ Κρήτης και επίσης να μας ενημερώσει για τους σχεδιασμούς που υπάρχουν (…αν υπάρχουν) για την επίλυση των οξυμένων και χρόνιων προβλημάτων. Να της θυμίσουμε επίσης πως οι αρμοδιότητες της κ. Διοικήτριας της ΔΥΠΕ δεν σταματάνε στα ανατολικά όρια του νομού Ηρακλείου.
Αγαπητοί κύριοι της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ τα «πονηρά και αποκαλυπτικά παιχνίδια» και όλα τα άλλα που αναφέρετε ενοικούν μονάχα στη φαντασία σας. Η Κυβέρνηση και η ΔΥΠΕ Κρήτης αδιαφόρησαν κατά συρροή και προκλητικά, και επειδή δεν έλυσαν τα μεγάλα προβλήματα των Νοσοκομείων στο νομό Λασιθίου, επιχειρούν να καλυφθούν με μεγαλοστομίες και με φύλλα συκής, μη αποδεχόμενοι την κριτική και την αντίθετη άποψη κατηγορώντας όσους δε συμφωνούν μαζί τους για «παραπλάνηση και εκφοβισμό».

Ο λαός του νομού δεν μπορεί πλέον να τους παρακολουθεί στα ασύστολα και ωραιοποιημένα τους ψεύδη. Εμπιστεύεται και θα συνεχίσει να εμπιστεύεται και να στηρίζει τα Νοσοκομεία μας, τους γιατρούς και τους εργαζόμενοι σε αυτά που εργάζονται με αυταπάρνηση και ηρωισμό να προσφέρουν της υπηρεσίες τους για να τα κρατήσουν όρθια. Όλοι αυτοί έχουν την στήριξη μας. «Το να γνωρίζεις την αλήθεια είναι εύκολο. Το να την ακολουθείς είναι το δύσκολο» λέει μια παλιά κινέζικη παροιμία. Την απάντηση θα την πάρουν άλλωστε σύντομα από τον κυρίαρχο λαό και εδώ στο Λασίθι.

ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ

Υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝ.ΑΛ.) νομού Λασιθίου