Συνάντηση με τον πρόεδρο Μανόλη Πεπόνη και μέλη του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Νομού Λασιθίου είχε χθες ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης.

«Σε πέντε χρόνια διακυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να αναπληρωθούν το ένα εκατομμύριο θέσεων εργασίας που χάθηκαν τα μνημονιακά χρόνια, παρ όλα αυτά ελήφθη ένα πλέγμα συνδυασμένων μέτρων που έφεραν θετικά αποτελέσματα. Την τελευταία τετραετία η ανεργία μειώθηκε κατά 10 μονάδες και διαμορφώθηκε στο 18%, και δημιουργήθηκαν  400.000 θέσεις εργασίας. Τα δε προγράμματα του ΟΑΕΔ προσέφεραν εργασία 8 μηνών με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα που προβλέπεται να επεκταθούν σε 12ηνη διάρκεια», είπε ο βουλευτής.

Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Μανόλης Πεπόνης καλωσόρισε τον κ. Θραψανιώτη. Επικέντρωσε στην ανάγκη ενίσχυσης της Επιθεώρησης Εργασίας με επιθεωρητές, και στην ανάγκη λειτουργίας του Τμήματος Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας στο νομό μας, που με πολύ κόπο νομοθετήθηκε αλλά παραμένει χωρίς προσωπικό για να μπορέσει να λειτουργήσει, συστεγαζόμενο με την Επιθεώρηση Εργασίας, στον Άγιο Νικόλαο.

Η αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου και Γ.Γ. του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Μαρία Φαζού είπε ότι έργο του Ε.Κ. είναι η προάσπιση του συμφέροντος των εργαζομένων, έξω και πέρα από «κόμματα και χρώματα». Μπορεί τα μνημόνια να τελείωσαν, οι ανειλημμένες όμως δεσμεύσεις έναντι των δανειστών θα συνεχίσουν να τους ταλαιπωρούν και τα επόμενα χρόνια. Εν μία νυκτί έχασαν πολλά…

Ν.Τ.