«Για την επόμενη περίοδο, προσδοκούμε μια ουσιαστική συνεργασία σε επίπεδο πολιτείας, ώστε ζητήματα που εκκρεμούν επί σειρά ετών στον Δήμο Αγίου Νικολάου, να δρομολογηθούν προς όφελος κυρίως των πολιτών». Τα παραπάνω δήλωσε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με αφορμή την επίσκεψη του βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου υποψήφιου κ. Μανόλη Θραψανιώτη στο δήμο, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με την ίδρυση και λειτουργία του νέου Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης , ζητήματα που αφορούν στην έκδοση Π.Δ. αναφορικά με την υπογραφή της τροποποίησης του σχεδίου πόλης Νεάπολης καθώς και  η προοπτική για την παράταση του προγράμματος «Προώθηση στην απασχόληση μέσω του προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα».

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, δήλωσε, ότι οσάκις υπήρξαν θετικές ενέργειες – από πλευράς του κυβερνητικού βουλευτή – αποδόθηκαν από τον Δήμο, ενώ οι διαμαρτυρίες που έγιναν  το προηγούμενο χρονικό διάστημα για εκκρεμή και χρονίζοντα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής,  αφορούσαν κυρίως κυβερνητικές επιλογές.

Είναι γεγονός -ανέφερε χαρακτηριστικά-  ότι στην παρούσα περίοδο, η Κρήτη, απέκτησε τρίτο Πανεπιστήμιο, για το οποίο σε συνεργασία με τους δημάρχους του νομού, αλλά και την ακαδημαϊκή κοινότητα (επίκειται συνάντηση με τον πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου) αναμένεται να υπάρξει ουσιαστική συνεργασία, που θ’ ανοίξει μια νέα εκπαιδευτική σελίδα στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στους τομείς της  οικονομίας, της έρευνας και της ανάπτυξης.

Από το γραφείο τύπου του δήμου