Η πρώτη συνάντηση μεταξύ του νέου Δημάρχου Σητείας κ. Γιώργου Ζερβάκη και του απερχόμενου κ. Θοδωρή Πατεράκη πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο Σητείας σε ένα καλό κλίμα.

Ο κ. Ζερβάκης επισκέφθηκε τον κ. Πατεράκη στο γραφείο του. Κατά την εθιμοτυπικού χαρακτήρα συνάντηση, συζητήθηκαν σειρά θεμάτων που αφορούν τον Δήμο κι άπτονται της λειτουργίας του.

Μετά την ολοκλήρωση της συνομιλίας τους, οι δύο άνδρες με δηλώσεις τους στην ΑΝΑΤΟΛΗ αναφέρθηκαν στο περιεχόμενό της.

Ο κ. Ζερβάκης τόνισε: «Στο πλαίσιο των επαφών που ξεκινήσαμε, η πρώτη συνάντηση έγινε με τον Δήμαρχο. Είχαμε μία ανθρώπινη και φιλική συζήτηση. Συζητήσαμε τα σημαντικά και φλέγοντα θέματα του Δήμου. Θα υπάρξει και μία ενδελεχής ενημέρωση από τις υπηρεσίες. Θεωρώ ότι το κλίμα που πρέπει να επικρατεί και τώρα, αλλά και μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας στο Δήμο Σητείας, πρέπει να είναι σε ένα πνεύμα λογικής, φιλικό κι αντιμετώπισης των προβλημάτων από όλους μαζί και για όλους μαζί».

Ο κ. Πατεράκης σημείωσε: «Δέχθηκα την επίσκεψη του νέου Δημάρχου, του κ. Ζερβάκη. Ήταν η πρώτη επαφή μετά την εκλογή του και συζητήσαμε θέματα που έχουν να κάνουν με την προετοιμασία -ενημέρωση του νέου Δημάρχου. Θέματα ουσιαστικά, κι όπως συμφωνήσαμε και οι δυο μας, θέματα τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, προώθησης και επιτάχυνσης των διαδικασιών πολλές φορές. Θέματα τα οποία έχουν να κάνουν και με την καθημερινότητα, αλλά και με την ολοκλήρωση διαδικασιών, που έχουν ήδη ξεκινήσει κι έχουν χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης.

Ο κ. Ζερβάκης μου έθεσε διάφορα ερωτήματα που έχουν να κάνουν με την λειτουργία των υπηρεσιών. Ζητήθηκε η άποψή μου όσον αφορά το πώς λειτουργούν και πώς ίσως θα έπρεπε να λειτουργήσουν. Ανέφερα τις δυσκολίες, οι οποίες υπάρχουν, και πλέον είναι θέμα της νέας Δημοτικής Αρχής, αν θέλει, να βάλει μία νέα λογική στην δομή και στον τρόπο λειτουργίας του Δήμου.

Πάντως θεωρώ ότι αυτή η συνάντηση δεν ήταν απλά μία τυπική, εθιμοτυπική συνάντηση. Με το νέο Δήμαρχο γνωριζόμαστε, έχει μία μακρά εμπειρία στα αυτοδιοικητικά θέματα όντας μία τετραετία στο Δήμο, αλλά και ένα μεγάλο διάστημα στην Περιφέρεια, οπότε έχει εκείνη την υποδομή, η οποία είναι απαραίτητη για να ξεκινήσει άμεσα με ένα σωστό τρόπο η λειτουργία του Δήμου με τη νέα Δημοτική Αρχή.

Επίσης ανέφερα στον κ. Ζερβάκη ότι, όταν γίνει η τελετή παράδοσης- παραλαβής, θα του δώσουμε από κάθε μία Διεύθυνση μία ακριβή αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης και της εξέλιξης που απαιτείται για κάθε ένα από αυτά που θα περιγράψει η κάθε Υπηρεσία. Η προσπάθεια η δική μας είναι να μπορέσουμε με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής να καταφέρουμε να δώσουμε μία ολοκληρωμένη εικόνα στο νέο Δήμαρχο της υπάρχουσας κατάστασης ούτως ώστε, όσο γίνεται πιο γρήγορα, να αναλάβουν ενεργά πλέον την διοίκηση, αλλά και την ολοκλήρωση των όποιων εκκρεμοτήτων υπάρχουν αυτή την στιγμή».

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ