Ένα άσχημο περιστατικό σημειώθηκε στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και έχει πάρει ευρεία δημοσιότητα. Πρόκειται για λάθος του ιατρικού προσωπικού που τρύπησε μια εγκυμονούσα με μια χρησιμοποιημένη σύριγγα που είχε χρησιμοποιηθεί σε καρκινοπαθή ασθενή.

Όπως είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ η Διοικήτρια του ΓΝΑΝ Μαρία Σπινθούρη, το λάθος κατεγράφη, η ίδια έχει ζητήσει να γίνει προκαταρκτική εξέταση, ενώ έχουν ληφθεί όλα τα προληπτικά μέτρα και έχει τηρηθεί το πρωτόκολλο προληπτικού ελέγχου (με εξονυχιστικές εξετάσεις) που προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Όπως τόνισε, η ζωή της εγκυμονούσας δεν ετέθη σε κίνδυνο, ενώ το συμβάν οφείλεται όπως είπε καθαρά σε αμέλεια. Δυνητικά, όπως είπε, το συμβάν είναι επικίνδυνο, η συγκεκριμένη όμως ασθενής είναι ελεγμένη και δεν φέρει κάποιο μεταδιδόμενο νόσημα, ενώ προσθέτει πως εάν είχε το οποιοδήποτε νόσημα θα νοσηλευόταν ούτως ή άλλως σε διαφορετικό θάλαμο και υπό διαφορετικά μέτρα προφύλαξης.

Η μαία φέρεται να βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση για το όλο θέμα που προέκυψε και την έκταση που πήρε.

Από την πλευρά του  ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νίκος Κλώνος τόνισε σχετικά στην ΑΝΑΤΟΛΗ πως «έχουν πέσει όλοι να ‘πυροβολήσουν’ μία κοπέλα, που ναι έκανε ένα λάθος. Τα προβλήματα του Νοσοκομείου είναι γνωστά και χρόνια με σημαντικότερο την έλλειψη προσωπικού που οδηγεί σε burnout των εργαζομένων. Το μεμονωμένο αυτό περιστατικό δεν μπορεί όμως να χαρακτηρίσει ή να συνδεθεί με την καλή λειτουργία του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου».

Ν.Σ.