Εντοπίστηκαν τέσσερις φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης, στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Στη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης σε περιοχές του δήμου Μυλοποτάμου κατασχέθηκαν συνολικά εκατόν ένα δενδρύλλια κάνναβης σε τέσσερις διαφορετικές αγροτικές και ορεινές περιοχές του δήμου όπου καλλιεργούνταν επιμελώς σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και ήταν ύψους έως 1 μέτρου, στο στάδιο της ανάπτυξης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, αποτέλεσμα εφαρμογής ειδικού σχεδίου για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης ήταν και ο εντοπισμός χθες τριών φυτειών δενδρυλλίων κάνναβης στον ίδιο δήμο, όπου σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους εντοπίστηκαν και κατάσχεσαν 314 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1,5 μ.

Η προανάκριση για τις επτά συνολικά φυτείες διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης.

  • Μια ακόμη συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση είχαμε σήμερα σε περιοχή του Δήμου  Πλατανιά, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε φυτεία και κατασχέθηκαν συνολικά εξακόσια δέκα δενδρύλλια κάνναβης.

Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Χανίων, με την εναέρια συνδρομή ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκε φυτεία, σε περιοχή του Δήμου Πλατανιά, όπου καλλιεργούντο επιμελώς σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο δενδρύλλια, στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων .

 

  • Θυμίζουμε ότι χθες έγινε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή του Δήμου Χανίων, κατά τη διάρκεια της οποίας, εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης και κατασχέθηκαν συνολικά δύο χιλιάδες οχτακόσια σαράντα δενδρύλλιαΣτο πλαίσιο της επιχείρησης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο ημεδαποί(36χρονος και 47χρονη) κατηγορούμενοι για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Επιπλέον, βρέθηκε και κατασχέθηκε ειδικά διαμορφωμένος χώρος αποξήρανσης των δενδρυλλίων και κατασχέθηκε ποσότητα αποξηραμένων δενδρυλλίων κάνναβης.

 

  • Επίσης, χθες είχαμε αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές του Δήμου Μυλοποτάμου, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν τρείς φυτείες και κατασχέθηκαν συνολικά τριακόσια δέκα τέσσερα δενδρύλλια κάνναβης.

Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης και Μυλοποτάμου, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Ρεθύμνου, του Τμήματος Ειδικών Αποστολών Κρήτης και με την εναέρια συνδρομή ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκαν σε τρείς διαφορετικές αγροτικές και ορεινές περιοχές, του παραπάνω Δήμου τρείς φυτείες, όπου καλλιεργούντο επιμελώς σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 1,5 μέτρων, στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.