Αρχική Άλλα νέα Ελλάδα Ανεξέλεγκτες οι πυρκαγιές στην Εύβοια: Εκκενώνονται χωριά

Ανεξέλεγκτες οι πυρκαγιές στην Εύβοια: Εκκενώνονται χωριά

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Εύβοια, καθώς στη φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην περιοχή Μανίκια και έκαιγε σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, προστέθηκαν και δυο νέα μέτωπα.

Συγκεκριμένα και μετά τα μεσάνυχτα, ξέσπασαν δυο νέες δασικές πυρκαγιές στις περιοχές Πυργί και Άγιος Γεώργιος του δήμου Κύμης – Αλιβερίου στην Εύβοια. Στην περιοχή αυτή επιχείρησαν αρχικά 60 πυροσβέστες με 23 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος ενώ συνδράμουν υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα ΟΤΑ.

Λίγο αργότερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν με 45 πυροσβέστες και 18 οχήματα από τις Περιφέρειες Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου, 38 άτομα πεζοπόρο από 1η και 2η ΕΜΑΚ, 8 πυροσβέστες με 4 οχήματα ΜΕΤΠΕ, 4 υδροφόρες και 2 μηχανήματα έργου από την Π.Ε. Βοιωτίας.

Τις πρώτες πρωινές ώρες ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων στην Εύβοια έχει εισηγηθεί την προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων των οικισμών Νεοχωρίου, Δάφνης, Γαβαλά και Λοφίσκου.

«Δεν απειλούνται σπίτια και ανθρώπινες ζωές», δήλωσε στον realfm 97,8 ο δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου, Θανάσης Μπουραντάς μετά τα νέα πύρινα μέτωπα στην Εύβοια, ο οποίος στη συνέχεια άφησε να εννοηθεί πως πρόκειται για εμπρησμούς. «Φαίνεται πως αυτό δεν είναι κάτι που ξέσπασε μόνο του», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουραντάς.

Πέντε χωριά του δήμου Κύμης Αλιβερίου εκκενώνονται για προληπτικούς λόγους. Το έργο έχει αναλάβει η αστυνομία, άνδρες της πυροσβεστικής και η Ομάδα Διάσωσης SAR 312. Σημαντικά βοηθά και η Εθελοντική Ομάδα Αμαρυνθία Άρτεμις. Πρόκειται για τα χωριά Δάφνη, Νεοχώριο, Γαβαλάς, Λοφίσκος που είναι από την πλευρά του πύρινου μετώπου του Αλιβερίου και το χωριό Ελέα που είναι από την πλευρά του Αυλωναρίου. Χτυπούν τις καμπάνες και ζητούν από τους κατοίκους να τους ακολουθήσουν. Κάποιους ηλικιωμένους και αναπήρους θα τους πάνε στο Κέντρο Υείας Αλιβερίου. Κόσμος κατεβαίνει και στην παραλία. (www.real.gr)