Παρακολουθήστε ζωντανά την Παλλασιθιώτικη διαμαρτυρία για την Υγεία
Μήνυμα Κ. Σπυριδάκη για το Παλλασιθιώτικο Συλλαλητήριο
Ανάβαση στην κορυφή Οξά
Οκτώ λεωφορεία ξεκίνησαν από την Σητεία με προορισμό το Σεληνάρι
Ακατάλληλο προς πόση-μαγείρεμα το νερό της δεξαμενής του οικισμού Σταυρού
Κηδεία Γεωργίου Κουρίνου
Σημαντικές διακρίσεις για τους αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Αγίου Νικολάου
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας για το συλλαλητήριο για την υγεία
Εξόρμηση του Ορειβατικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου σε Ανώγεια-Άγιο Υάκινθο (βίντεο)
Όλα έτοιμα για το Παλλασιθιώτικο Συλλαλητήριο για την υγεία
Στο πλευρό των κατοίκων του Λασιθίου ο Χάρης Μαμουλάκης

Πούτιν: Η Ρώμη μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση των σχέσεων Μόσχας – Βρυξελλών

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ιταλία θα μιλήσει με καθαρό τρόπο και με συνέπεια υπέρ της πλήρους αποκατάστασης των σχέσεων μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ρωσίας και θα βοηθήσει να πεισθούν οι Βρυξέλλες ότι οι κυρώσεις εις βάρος της Μόσχας αποτελούν ένα λάθος.

Μιλώντας σήμερα από την Ρώμη σε συνέντευξη Τύπου μετά τις συνομιλίες με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, ο Πούτιν ανέφερε ότι η Μόσχα κατανοεί ότι το περιθώριο ελιγμών της Ρώμης είναι περιορισμένο λόγω πολυάριθμων παραγόντων, αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ιταλία μπορεί να εξηγήσει στην ΕΕ τη ζημιά που έχουν επιφέρει οι κυρώσεις που έχει επιβάλει το μπλοκ.

Όπως είπε, ελπίζει ότι η νέα ηγεσία της ΕΕ θα αναπτύξει σχέσεις με την Ρωσία με τον κατάλληλο τρόπο, σημειώνοντας ότι η Μόσχα είναι έτοιμη «να διανύσει την απόσταση που της αναλογεί».

Σημείωσε πως δεν βλέπει ανυπέρβλητα εμπόδια για την πλήρη αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ Μόσχας και Βρυξελλών και δήλωσε έτοιμος να διαδραματίσει τον ρόλο του αν δεν εμφανιστούν τεχνητά εμπόδια στο δρόμο της Ρωσίας.

Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την ανησυχία του για μαχητές που συρρέουν στη Λιβύη από την συριακή επαρχία Ιντλίμπ και προειδοποίησε για την επιδείνωση της κατάστασης στην βορειοαφρικανική χώρα, υπογραμμίζοντας την επιθυμία της Μόσχας τα εμπλεκόμενα μέρη της Λιβύης να συμφωνήσουν σε μια εκεχειρία, στη διεξαγωγή συνομιλιών και στην είσοδο σε μια κατάλληλη πολιτική διαδικασία για την επίλυση των προβλημάτων της χώρας.

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist